Reus, bressol del vermut, repeteix com a seu oficial dels Premis Vinari dels vermuts catalans. Enguany, en aquesta segona edició, hi ha participat més d’una cinquantena de vermuts diferents, el que suposa un increment de prop del 20% respecte a l’any passat.

Les fórmules tradicionals mantingudes durant generacions i les últimes novetats del mercat han estat avaluades per un jurat professional format per sommeliers, com Enric Català, Xavi Bassa, Jordi Vidal; Eduard Borrull, responsable del bar Cal Marino, que al 2015 va guanyar el Premi al millor vermut musical; professionals de la distribució com Lluís Manel Barba, responsable d’Entrevins; Pep Escudero, professor de l’Escola Espiells o Manel Marqués, creador del Vermouth Club i gran coneixedor del producte.

També va reunir a representants del món de la cocteleria, on el vermut n’és un ingredient habitual, com Josep Maria Gotarda, propietari de l’Ideal Coctail Bar Barcelona i president del Club del Bàrman; Juanjo Martínez, bàrman de Caribbean Club Barcelona, José Antonio Gotarda, el bàrman de Luz de Gas de Barcelona. També vam comptar amb la participació de Jordi Nogué (restaurant La Clau de Sant Pere de Ribes); Ricard Matínez (F&B Duquesa de Cardona de Barcelona); Mariona Vilanova (Nykteris Coctail Bar de Girona); Eduard Campos (Negroni, BCN); Míriam Campa (El Maravillas de Barcelona) i Jerónimo Vaquero (Boadas Cocktail Bar).

El panell de tast el completaren periodistes especialitzats en el món vitivinícola i vermuter com Ruth Troyano, Leandre Romeu, Mar Galván i Manel Guirado; i xefs de l’altura d’Héctor Barbero, de Monvínic, el bar de vins de referència de Barcelona.

Aquest jurat, distribuït en diverses taules de tast, va avaluar a cegues cadascun dels vermuts que competeixen al concurs i en qualificaran diversos aspectes vinculats amb l’aspecte visual i olfactiu, la impressió en boca i la impressió general de qualitat.

Els guanyadors de les tres categories del concurs (vermuts blancs o daurats; vermuts vermells; i vermuts reserva) es donen a conèixer dilluns 9 de maig a les 11:30h, en un acte al Restaurant «Vermuts Rofes», antiga fàbrica dels Vermuts Rofes de Reus, i que estarà presentat per l’humorista Toni Albà.

Els Premis Vinari dels vermuts catalans estan organitzats pel diari digital VADEVI.cat, amb el suport de l’Agència de Promoció de Ciutat de Reus compta amb la col·laboració del Centre d’Art Cal Massó, el restaurant Vermuts Rofes, el Club del Bàrman, Gràfiques VARIAS i l’empresa terrassenca Sanmy-Geiser.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa