VadeVi
El factor “winelover”, tendència en els vermuts
Vermuts per tothom i també per winelovers
Vermuts per tothom i també per winelovers

!--akiadsense-->

!--akiadsense-->

!--akiadsense-->

La innovació en el vermut està en auge, ho veiem amb les noves propostes rosades que hi ha al mercat, però ara a més el sector està decidit a atreure al públic winelover, als amants del vi. Si ens fixem en la procedència del seu ingredient principal, el vi, el vermut posa ara en valor el territori i les varietats de raïm cobren protagonisme. D’aquesta manera, s’aconsegueix que els consumidors s’acostin al vermut atrets pels origens i tradicions d’aquests productes.

És així que podem trobar vermuts de pansa blanca i garnatxa d’Alella, com els Barbabianco i Barbarosso. Vermuts elaborats amb lledoner de l’Empordà l’Obreboques del celler Gerisena o el de Cadaqués de Martín Faixó, Perafita. També els clàssics de la cooperativa de Falset-Marçà, elaborats amb garnatxes negres i blanques del Montsant. El Bages també experimenta amb el picapoll pels vermuts, i podeu trobar uns vermuts més exòtics al celler cooperatiu d’Artés, Artium, o fins i tot, de l’escassa varietat de picapoll negre amb el d’Heretat Oller del Mas. Una de les últimes regions que també apunta les mirades i segueix de ben a prop l’aperitiu és Mallorca, que se suma a reivindicar l’aperitiu de proximitat amb els nous vermuts “Te dic coses” de premsal i “No passis pena”, de manto negro rosat.

Uns aperitius singulars, que en copa brillen pel color i cos del vi, i el seu sabor posa en relleu el gran patrimoni vínic, botànic, l’artesania i coneixement dels grans cellers de casa nostra. Acompanyats amb tapes i menges de proximitat són l’espectacle a taula infal·lible.

Aquesta és només una de les tendències que explica Ester Bachs sommelier i directora dels Premis Vinari dels Vermuts, que ja han començat la cursa amb l’obertura d’inscripcions que es poden formalitzar seguint aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa