El factor “winelover”, tendència en els vermuts

Les varietats de raïm amb les que s'elabora el vi que servirà de base pel vermut són un nu atractiu d'aquesta beguda d'aperitiu

Vermuts per tothom i també per winelovers

Vermuts per tothom i també per winelovers

La innovació en el vermut està en auge, ho veiem amb les noves propostes rosades que hi ha al mercat, però ara a més el sector està decidit a atreure al públic winelover, als amants del vi. Si ens fixem en la procedència del seu ingredient principal, el vi, el vermut posa ara en valor el territori i les varietats de raïm cobren protagonisme. D’aquesta manera, s’aconsegueix que els consumidors s’acostin al vermut atrets pels origens i tradicions d’aquests productes.

És així que podem trobar vermuts de pansa blanca i garnatxa d’Alella, com els Barbabianco i Barbarosso. Vermuts elaborats amb lledoner de l’Empordà l’Obreboques del celler Gerisena o el de Cadaqués de Martín Faixó, Perafita. També els clàssics de la cooperativa de Falset-Marçà, elaborats amb garnatxes negres i blanques del Montsant. El Bages també experimenta amb el picapoll pels vermuts, i podeu trobar uns vermuts més exòtics al celler cooperatiu d’Artés, Artium, o fins i tot, de l’escassa varietat de picapoll negre amb el d’Heretat Oller del Mas. Una de les últimes regions que també apunta les mirades i segueix de ben a prop l’aperitiu és Mallorca, que se suma a reivindicar l’aperitiu de proximitat amb els nous vermuts “Te dic coses” de premsal i “No passis pena”, de manto negro rosat.

Uns aperitius singulars, que en copa brillen pel color i cos del vi, i el seu sabor posa en relleu el gran patrimoni vínic, botànic, l’artesania i coneixement dels grans cellers de casa nostra. Acompanyats amb tapes i menges de proximitat són l’espectacle a taula infal·lible.

Aquesta és només una de les tendències que explica Ester Bachs sommelier i directora dels Premis Vinari dels Vermuts, que ja han començat la cursa amb l’obertura d’inscripcions que es poden formalitzar seguint aquest enllaç.

Nou comentari