La marca de vermuts Perucchi 1876 ha renovat la seva línia d’aperitius i licors de dalt a baix. Després d’haver engegat una ronda de crowfunding i reinvertir-ho en la línia de producció, Perucchi treu al mercat una línia de vermuts, spritz i licors per a restauració i botigues especialitzades i uns nous formats d’ampolles per les grans superfícies i les plataformes online.

Des d’ara mateix es pot trobar sota la marca el nou Vermouth Rosso Il Giovane. El nom ve d’un dels rebesnéts del fundador, Augustus Perucchi, qui el 1876 va venir de Torí (Itàlia) per fundar l’empresa a Badalona, convertint-se en el primer productor de vermut d’Espanya.

Etiqueta del nou vermut Il Giovane de Perucchi
Etiqueta del nou vermut Il Giovane de Perucchi

Il Giovane és un vermut jove, fresc i suau, amb aires moderns a l’etiqueta i que recorda l’estil italià per les seves aromes de pell de taronja amarga. Potser aquest vermut és l’únic que no reposa a les emblemàtiques i valuoses soleres centenàries de Perucchi…, però no hi ha dubte que el jove de la casa té la personalitat i el bon final de boca de Perucchi, el d’una selecció d’herbes naturals que se n’ha extret tot el potencial aromàtic per seduir-nos al paladar.

Tanmateix, per continuar la vena pionera del seu fundador, l’actual propietari, Àlex Soler i els seus enòlegs, han reformulat uns nous vermuts Reserva. Cal destacar-ne la joia de la corona (se n’han elaborat només 600 ampolles) i la seva més cuidada novetat: el Perucchi Gran Reserva Selección Especial, arrodonit durant dos anys en botes de roure, on abans han elaborat el seu brandi artesà.

Aquest afinament extra, recordem que el Gran Reserva ja duu tres anys d’envelliment, complementa més i millor el vermut. Un vermut de pas sedós al paladar tal com ens té acostumats la marca, intens, amb una sintonia de notes torrefactes i licoroses que l’acompanyen i el fan distintiu fins al final, amb un record molt plaent. La combinació del temps del Gran Reserva Selecció Especial és sofisticada i notable, que pot evocar a begudes d’aromes més antigues i elegants. S’aconsella degustar amb copa, ben fred, assaborir-lo en tot el seu pas.

Gamma completa de la marca de brandis i licors | Perucchi
Gamma completa de la marca de brandis i licors | Perucchi

Així doncs, Perucchi ja abraça a 6 vermuts amb els Extra-dry, Bianco, Il Giovane, Reserva, Gran Reserva i el Selección Especial Brandy Cask Finish. A més, la família continua creixent amb un nou spritz, un limoncello i els licors de taronja i cafè, tots elaborats de manera natural, sense conservants ni colorants. Podeu comprovar-ho vosaltres mateixos visitant la botiga de Vins&Co del carrer Aribau de Barcelona o la seva pàgina web, un aparador ben sortit de colors i per a tots els gustos.

Nou comentari

Comparteix