VadeVi
La Cooperativa de Gandesa celebra aquest 2022 l’Any del Vermut
  • CA

Fa 90 anys que va sortir al mercat el primer vermut del Celler Cooperatiu Gandesa sota el nom de Terralta; i enguany, coincidint amb l’efemèride, el celler vol celebrar l’Any del Vermut per recordar els orígens, però també amb la voluntat de donar més protagonisme a un producte que s’ha recuperat recentment i que fins i tot, podria veure créixer la gamma al llarg d’aquest 2022.

El celler cooperatiu terraltí té previst inaugurar l’Any del Vermut coincidint amb l’arribada de la primavera i acabarà al desembre amb un congrés amb experts i persones especialitzades que puguin aportar el seu coneixement sobre aquestes begudes aromatitzades. A més a més, també preveu organitzar diverses activitats i esdeveniments durant els mesos d’estiu vinculant el producte amb el turisme o amb la gastronomia local a partir de trobades o sopars de maridatge.

El Vermut Terralta té una llarga història que volen reivindicar, ressaltant el fet que hauria salvat el celler de la fallida, en una època, durant la postguerra, en què el projecte estava passant per situació delicada. Així, per salvar el negoci d’aquelles famílies que havien unit esforços i esperances en una cooperativa, l’aleshores junta va decidir patentar i comercialitzar el vermut en ampolles de petit format i a un preu assequible. Fins i tot, va comprar una màquina embotelladora especial per poder treballar amb aquests formats de botellí, com es pot veure en la fotografia de sota.

Màquina embotelladora de vermut en ampolles de format petit | Cooperativa de Gandesa

De fet, l’aposta va ser tant gran que fins i tot es va invertir en una campanya de màrqueting molt sonada per l’època, que va veure cartelleria als tramvies de Barcelona i a la façana de la Monumental. El vermut Terralta es va fabricar fins l’any 1954, que es va vendre la patent a Cinzano, i actualment, s’ha recuperat i tret de nou al mercat mantenint la imatge original, trencadora i original per l’època, com recorden des del celler cooperatiu.

Etiqueta del Vermut Terralta de la Cooperativa de Gandesa | CoopGandesa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa