VadeVi
Neix Dos Déus DIP, un vermut inspirat en whiskies escocesos, amb aromes de bourbon
  • CA

La micro destil·leria de Bellmunt del Priorat, Priorat B&D Lab, sorprén aquesta temporada amb el Dos Déus DIP, una edició limitada de 624 ampolles inspirada en els whiskies fumats de l’Illa d’Islay a Escòcia i amb aromes torrefactes de les botes de Bourbon americà.

Etiqueta del Vermouth Dos Déus DIP
Etiqueta del Vermouth Dos Déus DIP

El procés detallat és el següent: Una part s’elabora seguint la tradició dels destil·lats escocesos de torrar les plantes mitjançant l’ús del fum de carbó i de turba orgàniques, el que serveix per assecar i donar sabor. Aquesta fórmula es barreja amb els vins del Priorat per donar com a resultat un nou vermut. I en acabat,  s’afina amb el mètode dels bourbon de Tennessee, deixant reposar el vermut en botes de 200 litres de roure americà noves, extra torrades, de les mateixes característiques que les de producció del bourbon. El vermut resultant té força, bona estructura i una harmonia plena per haver  madurat en aquest tipus de fusta, amb notes caramel·litzades, fumades, iodades i amb aromes de fruita compotada i cacaus exòtics, en paraules de l’empresa elaboradora.

Àlex Illa, creador de la marca, assegura que l’habilitat d’emparellar begudes clàssiques d’alta qualitat, dona lloc a aquest vermut ple de contrastos i sabors. Una edició limitada sorprenent, en contra de tota convenció, suau al paladar, que explora noves vies i aporta creativitat al sector del vermut i la cocteleria.

Aquesta novetat se suma als vermouths Dos Déus, el primer vermut calent del món Dos Déus Mediterranean i Nordic, la ratafia de magnòlies Mina i el licor de flors de saüc Nojae, que són les referències que a dia d’avui la marca ja té al mercat.

Homenatge a la terra de dips, Pratdip

Al municipi de Pratdip, a Tarragona, s’explica la viva llegenda dels dips, un sers mitològics vampírics que donen nom al poble (“prat de dips”), a més de figurar als escuts municipals i al retaule de l’ermita de Santa Marina, datat del 1602. Els dips són una mena de gossos llop negres i endimoniats que xuclaven la sang de les persones per viure. Aquesta llegenda va inspirar l’escriptor Joan Perucho a la seva novel·la Les històries naturals.

Sigui com sigui, per homenatjar aquesta llegenda, l’ampolla duu una il·lustració del llops salvatges i els colors foscos de la seva pell. El vermouth Dos Déus DIP té 15% d’alcohol, la graduació mínima per a poder ser considerat vermut.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa