
!--akiadsense-->
El celler Coca i Fitó treu al mercat el seu primer vermut. Es diu Xalar i la seva creació és fruit d’una feina de recerca de prop de 4 anys dels enòlegs del celler Toni Coca i Sílvia Pujol.
Aquest vermut neix amb un caràcter típic mediterrani. És blanc, s’ha elaborat amb vi i mistela de garnatxa blanca i entre els botànics que s’han fet servir hi destaquen plantes aromàtiques com el romaní, la farigola i el fonoll, les balsàmiques com l’anís verd, la sajolida i el llorer.
També s’ha fet servir la maceració de pells de cítrics, arrels, espècies i flors, fins a arribar a un conjunt de més de 30 plantes i espècies diferents que hi aporten complexitat, frescor, delicadesa i un caràcter amarg i persistent.
Des de Coca i Fitó, afirmen que “el que és percep és una diversitat d’aromes canviants i cada vegada que apropem el mas a la copa, transmet diferents records com canyella, clau, anís regalèssia, alfàbrega o camamilla”.
Totes les herbes, espècies i flors han macerat o infusionat acuradament durant un mes en una solució hidroalcohòlica i posteriorment, s’han premsat manualment amb una premsa vertical de només 5kg de capacitat.