VadeVi
Onze raons, amb nom propi, per convertir-se en amant del vermut blanc
  • CA
Vermuts blancs per a tots els gustos

T’agrada el vermut? Si ets dels que no es perd l’hora de l’aperitiu dels diumenges al migdia i acostumes a demanar un vermut en un bar sense especificar, sovint trobaràs que et serveixen un vermut negre… Però el vermut gaudeix ara d’un gran moment, és pura tendència i l’aperitiu està creant noves propostes per a tots els gustos.

Així és que cada cop es veuen més vermuts blancs al mercat, amb una expressió més suau i fresca que el seu parent negre. Si us agrada experimentar sabors, aquí us fem una bona selecció:

El Bandarra Blanc: un nom irreverent que homenatja a l’aperitiu de tota la vida. Nascut a la Vilafranca més vinícola, a les finques de Casa Berger, aquest vermut s’elabora amb vins blancs de xarel·lo i garnatxa que han estat macerats amb una barreja de més de 40 botànics i, una part de la seva dolçor es deu al nèctar de most de raïm. Fresc, cítric i amb notes dolces de vainilla. Preu aproximat: 9,95€

Cala Morisca Blanc: Sabíeu que a Sitges també fan vermut? Aquesta n’és la mostra: el Cala Morisca que vol ser tan popular com la platja de Sitges. Creat pel Celler Díaz és un vermut blanc que dolceja i refresca el paladar, especiat i de preu molt ajustat. Un microceller al cor del poble sec de Sitges que no para d’innovar en el món dels aperitius (esteu atents que acaben de treure un altre vermut blanc, el MalaDona). Preu aproximat: 4,85€

Casa Mariol Blanc: Casa Mariol és una de les cases més tradicionals de Batea (Terra Alta), amb més de 100 anys d’història que va posar de moda el vermut a la capital i ja ha conquerit els paladars de mig món amb la seva ampolla eixatada i d’original disseny. Un vermut molt suau, elaborat amb més de 140 botànics, amb el que gaudiràs la seva expressió cítrica, especiada, amarga… Preu aproximat: 8,95€

Cisa Blanc: Al Masnou, des del 1880 que fan vermut. Cisa és una de les marques més antigues del país i elaboren vermuts seguint la tradició de macerar herbes aromàtiques amb vins blancs. El resultat, un vermut molt suau i elegant, de sensacions refrescants per les plantes aromàtiques, cítric i amb un punt dolç anisat molt golós. Preu aproximat: 5,95€

Cori Blanc: El vermut blanc del Museu del Vermut, obra del col·leccionista Joan Tàpias amb la col·laboració de Vermuts Miró. I és que si el vermut té el seu propi museu, aquest blanc és la millor excusa perquè repeteixis visita: la seva frescor i lleugeresa captivaran el vostre gust pel vermut! Preu aproximat: 5,50€

Fontalia White: Des del Bellmunt del Priorat neix aquest nou projecte de Priorat B&D. Elaborat amb vins blancs de la zona de macabeu i garnatxa, ha estat un dels èxits dels Premis Vinari dels Vermuts 2019. Un vermut blanc lleuger però complex, aromàtic i persistent, en el seu punt just. Preu aproximat: 6,65€

Iris Blanc: el vermut blanc que elabora l’emblemàtic celler De Muller de Reus. És una de les marques mítiques de Reus, ara dins de l’associació de “Vermut de Reus” per reivindicar els seus orígens i tradició en l’art d’elaborar l’aperitiu. En boca té una entrada dolça i un pas amarg i llarg, amb records d’herbes mediterrànies, que permet assaborir intensament i gaudir-ne una bona estona. Preu aproximat: 4,90€

Miró Blanc: Una de les altres cases emblemàtiques que llueix el segell de “Vermut de Reus”. Són especialistes i artistes en elaborar l’aperitiu tradicional, seguint la recepta familiar de macerar herbes alpines i mediterrànies amb vins secs. El seu blanc és un vermut net i brillant, amb un punt dolç-anisat, records de llimona i romaní, bona acidesa i un final molt refrescant. Preu aproximat: 5,50€

Montseta Blanc: La versió blanca del vermut tradicional de Cal Bellod, el Magatzem del Vermut a Valls. Aquest establiment s’ha convertit en un bon motiu de pelegrinatge a la zona per a tot vermuter apassionat (i dels calçots!). Elaborat amb delicadesa, és un vermut molt suau, floral i de records cremosos. Preu aproximat: 5,00€

Myrrha by Padró & Co. Blanc: La família Padró de Bràfim és una de les empreses més dinàmiques dels últims anys en el món dels vermuts amb una destacada gama. Des de Bràfim, on tenen el celler i la casa senyorial, utilitzen els seus vins blancs de macabeu i xarel·lo i una llarga llista de botànics de totes parts del món per a elaborar-los. Els Myrrha són els vermuts més joves i destaquen pels seus sabors elegants i frescos. Preu aproximat: 5,15€

Padró & Co. Blanc Reserva: Un vermut també de la família Padró que incorpora una mistela blanca envellida per donar-li un toc extra de dolçor i singularitat. Intens i molt agradable en aromes cítriques, d’herbes mediterrànies com la marialluïsa i l’anís estrellat. Té una mica més de grau que altres vermuts, amb 18% alcohol. Sedós i llarg, un vermut que no us deixarà indiferents. Preu aproximat: 9,45€

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa