VadeVi
Carles Paüls: “Els vermuts artesans catalans tenen molt bona acceptació al Wine Palace Terrassa”
  • CA
Carles Paüls, sommelier al Wine Palace de Terrassa, s'incorpora al jurat dels Premis Vinari
Carles Paüls, sommelier al Wine Palace de Terrassa, s’incorpora al jurat dels Premis Vinari

!--akiadsense-->

Carles Paüls (Terrassa, 1986), és el director i sommelier de la botiga Wine Palace Terrassa. Des ben petitet que ha voltat sempre pel Mercat de la Independència ja que des de l’any 1935 la seva família hi tenia una parada de fruita. Impregnant-se d’aromes i producte de proximitat, segueix amb el negoci familiar que es va transformar en un bar restaurant durant 16 anys i dels quals els darrers 6 anys se’n va encarregar directament. També ha treballat en bons restaurants de la ciutat, formant-se professionalment i traient-se el curs de sommelier al CETT-UB. Des de 2016 que és el màxim responsable de la gran botiga que el grup Wine Palace té a Terrassa, fomentant els tastos i assessorant els clients en temes de vins, vermuts i destil·lats. En aquesta nova edició dels Premis Vinari dels Vermuts a Terrassa, Paüls se suma al jurat professional per trobar els millors de Catalunya.

Terrassa té molt bona oferta gastronòmica i és un dels referents de la cuina del Vallès. I també és vermutera?

Si, i tant! Dono fe que ho és! Només cal passejar-se per la ciutat els caps de setmana per veure les terrasses plenes de gent fent i gaudint del moment vermut.

Al Wine Palace teniu un bon racó pels vermuts. Com es la vostra selecció?

A la botiga, sobretot hi tenim una selecció de vermuts clàssics, de les marques més emblemàtiques i amb història. Això si, aquesta secció va creixent, cada vegada més de vermuts artesans catalans, que tenen molt bona acceptació per part dels clients. I és que anem notant aquest interès cap a l’aperitiu: cada vegada tenim més clients que a part d’endur-se el vi i el cava pels seus àpats, també compren la seva ampolla de vermut, ja sigui embotellat o a doll, que també en tenim oferta. Com anècdota, fa uns dies, mentre li posava una garrafa de vermut a un client, va comentar-me que el vermut és una tradició molt d’aquí, que no es podia perdre i que estava molt content de la revifada que està tenint en els últims anys i poder-lo també comprar a la nostra botiga.

Quins consells donaries per servir el vermut?

El vermut té infinitat de possibilitats a l’hora de servir-lo, com per exemple amb pell de llimona, amb pell de taronja, amb sifó, combinat amb altres destil·lats… però els meus consells bàsics per servir un bon vermut seria la manera més nostra i tradicional: aconsello el got ample, posar 2 glaçons, pell de taronja (ja que és un cítric que ens potenciarà la frescor però alhora la seva dolçor també és molt especial), i vermut negre. I si a més, vols afegir el toc únic de l’oliva.. per què no?!

Com veus el “moment vermut”?

Actualment, el moment vermut està en auge. Cada vegada hi ha més cellers que estan fent vermuts excepcionals i que aposten ben fort per publicitar-los i estar presents a molts festivals i esdeveniments.

Quin és el teu moment vermut?

El meu moment vermut preferit és el diumenge al migdia amb el meu got ample, dos glaçons i la pell d’una taronja acompanyant un bon vermut negre. Així com al País Basc hi ha costum de fer el pintxo i la copa de vi i a Andalusia la canya i la tapa, crec que el moment vermut pels catalans és l’excusa perfecta per trobar-nos amb família i amics per compartir bons moments.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa