VadeVi
Quatre còctels amb vermut cent per cent exclusius i molt fàcils de fer
  • CA

No ens calen excuses per dedicar-nos un moment ‘còctel’, sobretot si tenim els ingredients idonis per poder crear i elaborar combinacions saboroses que, sobretot, siguin molt fàcils de fer. Compartim quatre propostes que han nascut utilitzant el vermut com a ingredient base i que han ideat i creat experts professionals del Club del Bàrman de Catalunya a partir de productes premiats als Premis Vinari, el concurs de vermuts catalans.

Còctel ‘donzell’

El còctel donzell elaborat amb vermut Cisa blanc i Vermut reserva de Miró
El còctel donzell elaborat amb vermut Cisa blanc i Vermut reserva especial de Miró

Si es vol un còctel amarg i alhora refrescant i amb sabors mediterranis, preneu nota d’aquest nom, ‘donzell’ i dels ingredients que heu de tenir a mà. Recordeu, per cert, que el donzell o l’absenta és la planta imprescindible per elaborar i determinar el sabor característic al vermut.

Ingredients:

  • 30 ml. Vermut Miró Gran Reserva Especial
  • 25 ml. Vermut Cisa Blanc
  • 15 ml. Bonanto – Ultimate Aperitivo
  • Twist de llimona

Elaboració:

Posar un parell de glaçons en un got ample i afegir-hi tots els ingredients. Barrejar-ho tot bé i aromatitzar amb un twist de llimona.

2. El còctel ‘Nikte’

Nykte, un vermut que combina vermut i ginebra
Nykte, un vermut que combina vermut i ginebra

En la mitologia grega Nykte és la deessa de la nit. I aquest és un còctel del qual els elaboradors diran que “ajuda a obrir i despertar amb alegria la nit”. El descriuen, a més a més, com un combinat refrescant i fàcil de beure.

Ingredients:

  • 4 cl Vermut Miró blanc
  • 2,5 cl Gin Nut Clitoria
  • 1 cl Llima Rose’s
  • Gotes Bitter Lemon
  • Llima

Elaboració:

Tots els ingredients es barregen en un got ample i s’incorporen un parell de glaçons. Aromatitzar amb un twist de llima i decorar amb espirals de cítrics.

3. Còctel ‘Brameta’

Brameta, el còctel que porta les inicials dels seus ingredients
Brameta, el còctel que porta les inicials dels seus ingredients

El nom d’aquest còctel respon a les inicials de l’acrònim del poble originari del vermut Myrrha, Bràfim, i de la menta i taronja que també porta la seva recepta per fer-lo més balsàmic. Amants de la ratafia, aquí junt amb el vermut us donarà un còctel que juga amb els dolços i amargs amb molt d’estil.

Ingredients:

  • 6 cl de vermut Myrrha
  • 2 cl de brandy del Penedès
  • 1 cl de licor de taronja
  • 1 cl de ratafia
  • Twist de taronja
  • Branca de menta fresca

Elaboració

Preparar un got barrejador i molt de gel. Afegir tots els ingredients servir-lo amb un got tumbler mitjà, aromatitzat amb la pell de taronja i les fulles de menta.

Reddis Spiritus es fa amb Olave Vermouth
Reddis Spiritus es fa amb Olave Vermouth | Cedida

4. Reddis *Spiritus**

Amb aquesta recepta el Club del Barman volia homenatjar a l’“Esperit de Reus”, ciutat vermutera per excel·lència. En aquest cas, ateneu bé que per elaborar el combinat cal una mica més de preparació prèvia. S’elabora en un got de barreja i servit en un Old Fashioned amb gel. Perfumem l’interior del got de barreja amb licor d’avellanes mitjançant la tècnica de l’In & Out i hi podem afegir la resta de begudes:

Ingredients:

  • 2 cl. de Ratafia dels Raiers
  • 3 cl. de Ginebra Star Bombay
  • 5 cl. de Vermouth Olave Reserva Especial

Abans de prendre’l, ho aromatitzem amb una branca de farigola llimonera i decorem amb una avellana pelada.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Miquel a febrer 27, 2023 | 13:22
    Miquel febrer 27, 2023 | 13:22
    Continuaré prenent Negroni.
    • Icona del comentari de: Ignasi a febrer 27, 2023 | 18:48
      Ignasi febrer 27, 2023 | 18:48
      Jo també!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa