Vermuts i olives

!–akiadsense–>

Potser aquest any no ens podem reunir tots els que volem a l’hora del dinar de Nadal i alguns pensen la fórmula per trobar-se una estona. Entre les opcions surt compartir l’hora del vermut i, encara que no hi hagi molt a celebrar aquest any marcat per la pandèmia, això no és cap motiu per defugir del típic vermut, que és la nostra beguda tradicional i popular, i aquí us oferim vuit bones excuses per fer-lo (o regalar-lo).

Padró Rojo Amargo és un dels vermuts de gamma alta de Padró and Co.
Padró Rojo Amargo és un dels vermuts de gamma alta de Padró and Co.

!–akiadsense–>

1.- Vermouth Padró & Co. Rojo Amargo

Pels més puristes del vermuts que els agraden els sabors amargs, aquest és el vostre vermut. L’aperitiu més intens de Padró & Co. està elaborat amb una doble infusió de botànics de vermut negre i amargs. Una primera infusió de plantes d’alta muntanya, petites arrels i flors molt aromàtiques fan una criança de dos anys en botes de fusta de castanyer. I després s’afegeix una segona fórmula de botànics, una combinació d’escorces i arrels de plantes peculiars del nostre entorn que li proporcionen més contundència i un intens perfil amarg.

El packaging és per aprofitar-lo tot! Bé sigui per decorar o per fer-se un llum de sobretaula d’estil vintage. Amb una ampolla vestida d’un disseny molt atractiu, que fa efectes reflectants amb els canvis d’il·luminació i a les fosques, el Rojo Amargo es presenta en un tub personalitzat amb tapes d’alumini. El trobeu al web de Padró & Co.

amb un preu de 15,5 €.

El Vermouth Olave Reserva Especial és el Gran Vinari d'Or dels Premis Vinari dels Vermuts 2020
El Vermouth Olave Reserva Especial és el Gran Vinari d’Or dels Premis Vinari dels Vermuts 2020

!–akiadsense–>

2.- Vermouth Olave Reserva de Celler Sort del Castell

Si voleu estar a l’última, no dubteu més, el vostre vermut és el Gran Vinari d’Or de 2020, l’Olave Reserva Rojo. La modernitat de la seva etiqueta es fusiona amb la fórmula secreta que elaboren al Celler Sort del Castell, el mateix que produeix els clàssics d’Yzaguirre. I amb segell de l’autèntic Vermut de Reus.

L’èxit d’aquest vermut recau en la seva elegància de sabor i aroma. Intens i llarg, és un vermut dels més rodons que podeu tastar! I un imprescindible per a preparar còctels que juguin amb el dolç i l’amarg amb una pinzellada herbàcia. Té un preu de 8,5€ i el trobeu seguint aquest enllaç.

El vermut Xalar és del celler Coca i Fitó
El vermut Xalar és del celler Coca i Fitó

!–akiadsense–>

3.- Vermut Xalar de Coca i Fitó

Aquesta gent de Coca i Fitó són uns apassionats del món del vi. Apostant per l’origen i tradició han tret aquest nou vermut blanc amb una caràcter molt mediterrani. S’elabora amb una base de garnatxa blanca i mistela, aprofitant el territori de la Terra Alta al màxim. Després, l’aromatitzen amb plantes i flors com la camamilla, el romaní, la regalèssia, el ginebró, la genciana, fonoll, orenga, flors d’hibisc, cúrcuma, pells de taronja i llimona, entre d’altres. Un vermut amb cos de vi dolç però de sabor amarg intens, fresc i herbal. A “xalar” i gaudir-ne del seu aroma sofisticat i d’un disseny d’etiqueta molt original. Trobareu l’ampolla a un preu de 12€ al web de Coca i Fitó.

Castell del Remei també s'ha decidit per treure un vermut aquest 2020
Castell del Remei també s’ha decidit per treure un vermut aquest 2020

!–akiadsense–>

4.- Vermut Clàssic de Castell del Remei

I no només la zona de Tarragona són uns artistes elaborant vermut. Aquest any, Castell del Remei de Costers del Segre ha recuperat la tradició d’elaborar vins clàssics aromatitzats com el seu aperitiu que es basa en una recepta històrica de principis del segle XX.

La història de Castell del Remei es remunta a l’any 1780 a Penelles (Lleida). Per tant, és un dels cellers més antics de Catalunya, compromès amb les criances de vins de qualitat. Però que també se’l coneixia pels seus licors i brandis. Apuntem que la visita a aquest celler històric paga la pena!

I el seu vermut és un homenatge a aquest saber fer de l’aperitiu, d’un perfil amable de sabors dolços-amargs, amb records de cítrics de la pell de taronja i l’herba gitanera, la canyella i el donzell. Si voleu saber més coses d’aquest vermut que té un preu de 8,85€ les trobareu al web de Castell del Remei.

El vermut BCN Mut és de BCN Gin
El vermut BCN Mut és de BCN Gin

!–akiadsense–>

5.- Vermut BCN MUT Mediterranean Dry de BCN GIN

Sou de vermuts més secs? Doncs els mateixos de la famosa ginebra BCN Gin han posat mà a l’art del vermut i n’han tret dues versions molt mediterrànies: el vermut Negre (Barrel Aged) i el Ambar (Mediterranean Dry). Aquest últim és ben diferent a l’aperitiu dolcenc que estem acostumats. El secret passa per la seva fórmula on són ben presents les baies de ginebró, el romaní, la pell de taronja, la flor de saüc, la canyella, el clau i el donzell.

Molt aromàtic, es presenta com una alternativa a l’aperitiu convencional, que servit amb una mica de sifó, un tall de llimona i la inoblidable oliva, posa la brillantor a qualsevol dia!. Aquest el trobeu per 18€ aquí.

Dos Déus és un vermut reserva
Dos Déus és un vermut reserva

!–akiadsense–>

6.- Vermouth Dos Déus Reserva de Priorat B&D Lab

Si sou amants dels vins del Priorat, aquest vermut us picarà l’ullet només veure’n l’ampolla. És d’aquelles que anuncien un vermut amb cos i vesteixen la taula amb estil.

El Dos Déus Reserva està elaborat amb vins de la zona (només de l’anyada que consideren excel·lents) i envellit durant 5 anys en botes de roure molt ben seleccionades, on prèviament han madurat vins de Xerès. Aromàtic, potent, amb el seu punt dolç d’entrada i un final amarg i elegant. D’aquells vermuts que quan el proves, deixa empremta. De producció, 500 ampolles que fan de l’art del vermut un luxe gastronòmic per només 23,5€. El trobeu al web de Priorat Lab.

Aquesta és una edició molt especial del clàssic vermut de Falset de la Cooperativa Falset Marçà
Aquesta és una edició molt especial del clàssic vermut de Falset de la Cooperativa Falset Marçà

!–akiadsense–>

7.- Vermut Falset des de 1912 Reserva de la Cooperativa Falset-Marçà

Si passeu per Falset, segur que us han impressionat les tines centenàries que donen la benvinguda a la seva cooperativa. Des de 1912 que dominen l’art de fer un vermut molt peculiar, de color ataronjat i amb raïms de la zona. Barrejant, doncs, els seus vins de garnatxa blanca i macabeu amb més de 120 botànics diferents, aquest vermut aconsegueix una paleta de sensacions a herbes mediterrànies com la farigola, el romaní, el llorer, d’avellanes i orellanes, i uns tocs de mel. Envellit 3 anys en les grans tines que coronen la cooperativa, i uns altres 2 anys més en petites botes de roure, aquesta edició especial es presenta amb un estoig de fusta i una ampolla trapezoidal que l’han fet mereixedor del premi al millor packaging dels Premis Vinari 2020. A més, del Vinari de bronze en la categoria de millors vermuts reserva.

Un regal pels amants del col·leccionisme amb una producció petita de 250 ampolles de la Cooperativa Falset-Marçà que el trobeu per 55€.

Del Miró Gran Reserva Especial només n'hi ha 50 ampolles
Del Miró Gran Reserva Especial només n’hi ha 50 ampolles

!–akiadsense–>

8.- L’exclusiva: Vermut Miró Gran Reserva Especial

Una de les marques mítiques de l’autèntic vermut de Reus, Miró, treu precisament aquest cap de setmana una edició limitada que ja va enlluernar els barmans del jurat dels Premis Vinari 2020 amb la seva fórmula i, que per la pandèmia, encara no ha trepitjat massa el mercat. És el cas del Vermut negre Miró Gran Reserva Especial, un vermut que surt de les investigacions del president fundador de l’empresa a mitjans del s.XX i que té una llarga maceració de plantes aromàtiques i una criança prolongada que el fan molt rodó en boca. D’aquesta primera tirada, en treuen molt poques ampolles, només 50 unitats que es troben a la venda en una acció especial amb el Museu del Vermut de Reus per 13€. Prometen treure’n més ampolles ben aviat! Teniu més informació al web de Vermut Miró i també del Museu del Vermut.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa