La vermuteria està al sud-est de Londres, a Nunhead
La vermuteria està al sud-est de Londres, a Nunhead | cedida

!–akiadsense–>

L’agent secret anglès James Bond ja el va posar en el punt de mira fa més de 40 anys. Ara, torna a ser una de les estrelles dels moments d’oci i compta amb una renaixent popularitat a Londres. El vermut, la beguda de moda, també està causant una bona sacsejada a la capital britànica.

En els últims anys, concursos de la ciutat s’estan rendint a les aromes dels vermuts catalans atorgant-los les disputades medalles d’or a marques com el Casa Mariol (Or en el Sommelier Wine Awards 2020), el Dos Déus Reserva, Perucchi, Miró, Padró & Co., o De Muller (triomfadors en les darreres edicions de l’International Wine Challenge“>).

El Vermut, un local d'oci de Regne Unit que s'ha reconvertit en botiga i e-commerce
El Vermut, un local d’oci de Regne Unit que s’ha reconvertit en botiga i e-commerce | ‘El Vermut’

!–akiadsense–>

Tot i que el vermut té una llarga associació amb els còctelsen els bars i pubs anglesos, l’hàbit de fer l’aperitiu també s’estén gràcies a les vermuteries que han descobert l’art d’aquesta beguda als britànics. Aquest és el cas dels germans Ollie i Greta Inglis, que a l’estiu de 2018 van obrir la vermuteria “El Vermut” al sud-est de Londres, a Nunhead. Després d’una temporada vivint entre Tarragona i Barcelona, els dos germans es van enamorar de l’atmosfera acollidora i càlida de les vermuteries i del món de l’aperitiu català. Al tornar, es van adonar que no hi havia una oferta tan popular ni establiments del tipus “vermuteries” al Regne Unit, i particularment a Londres, el vermut encara era molt desconegut com a aperitiu. Greta recorda que “al principi, quan vam obrir, la gent no estava segura de si gaudiria del vermut català, ja que les seves úniques referències eren Martini, Cinzano i algunes de les marques italianes amb més cos d’herbes. Molt ràpidament, tothom es va adonar d’on provenia el nostre amor pel vermut i es va convertir immediatament en el producte més venut del local.

Actualment disposen de 49 marques, la majoria de les quals són catalanes. “Hem treballat amb els de Montseta i tenim una relació fantàstica amb el Magatzem del Vermut de Valls, que són els nostres principals proveïdors”. La llista segueix amb els vermuts Olave, Fot-Li, Capçanes, Rofes, Cori, El Bandarra, etc. Segons Greta, “tots són molt populars entre els nostres clients i seguim explorant altres novetats. En una setmana normal de negocis com a bar, veníem al voltant de 1.000 consumicions de vermut! Però amb el confinament i la pandèmia, hem transformat El Vermut “>en una botiga delicatessen i un e-commerce. Estem tan contents de veure que els nostres clients habituals tornen i s’enduen el vermut a casa. Crec que s’ha convertit en una de les begudes preferides per a la gent de Londres en aquests dies, i estimada per molts!”.

El local té prop de cinquanta referències diferents de vermut
El local té prop de cinquanta referències diferents de vermut | El Vermut

!–akiadsense–>

En dos anys de la seva obertura, l’adaptació al món digital els ha permès créixer per tot el Regne Unit: des de Devon a Gal·les, les comandes d’El Vermut no paren. Com els Inglis diuen: “El vermut sembla haver brillat en aquests moments difícils”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa