VadeVi
El vermut català, de nou a examen, enguany a Terrassa i amb rècord de participació
  • CA
Roda de premsa de presentació de la cinquena edició dels Premis Vinari dels Vermuts que es farà a Terrassa
Roda de premsa de presentació de la cinquena edició dels Premis Vinari dels Vermuts que es farà a Terrassa | M.R.F.

!–akiadsense–>

La cinquena edició dels Premis Vinari dels Vermuts estrena seu i sense haver tancat encara les inscripcions que es poden fer seguint aquest enllaç. s’ha aconseguit un rècord de participació i ja s’han superat els 50 vermuts.

El concurs que organitza Vadevi, es farà a la Masia Freixa, un edifici modernista emblemàtic de Terrassa que serà la seu del tast del dia 8 d’abril. Un panell format per una vintena de tastadors entre sommeliers, enòlegs, i periodistes especialitzats avaluaran a cegues els vermuts. El resultat d’aquesta anàlisi es coneixerà dijous dia 11 d’abril en un acte que es farà a la mateixa Masia Freixa i que conduirà l’actor Biel Duran, terrassenc d’adopció.

L'actor Biel Duran presentarà l'acte de lliurament dels Premis Vinari 2019
L’actor Biel Duran presentarà l’acte de lliurament dels Premis Vinari 2019

!–akiadsense–>

Els Premis Vinari dels Vermuts 2019 compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa, i en aquest sentit el tinent d’alcalde de Cultura i Innovació i Projecció de la ciutat, Amadeu Aguado, recordava que “la ciutat era eminentment vinícola i que el primer cava es va elaborar a Terrassa, tot i que a vegades ens miren estranyats quan ho diem, i és per això que estem molt contents d’acollir el concurs dels vermuts catalans, una beguda apassionant”.

La directora tècnica dels Premis Vinari dels Vermuts, Ester Bachs, destacava la bona acollida d’aquesta edició “en la que d’entre els més de 50 vermuts que ja estan inscrits, n’hi ha de clàssics, però també d’innovadors, que demostra la bona salut i qualitat del vermut català i per això les categories es divideixen en blancs, negres i reserva, però també d’altres estils”.

Premis Vinari dels Vermuts 2019

!–akiadsense–>

També es premiaran les millors etiquetes o packagins i de nou amb la col·laboració del Club del Barman es triarà el millor vermut per còctel. En paral·lel Món Terrassa i Tot Barcelona triaran quina és la millor vermuteria de les dues ciutats.

Món Terrassa s’incorpora aquest any en l’organització dels Premis Vinari dels Vermuts i la seva directora comercial, Zaida Torregrosa, anunciava que “a través del diari es promocionaran tots els actes relatius al concurs, la jornada de tast i també l’acte de lliurament, però també totes aquelles accions, mostres, presentacions i tastos que es derivaran de l’edició 2019.

Una de les més destacades i que és una de les grans novetats, és que dia 4 de maig es farà una mostra popular inèdita dels vermuts premiats al Mercat de la Independència. Yolanda Alfonso, presidenta de l’Associació de Concessionaris del Mercat de la Independencia explicava que el seu és un mercat pioner en la celebració d’esdeveniments diversos per obrir el mercat a la gent i deia “estem molt contents d’acollir aquest esdeveniment”.

Ramon Roset, director dels Premis Vinari dels Vermuts tancava l’acte recordant que “el concurs ha contribuït també a la revifada d’aquesta beguda i convidava al públic “a la Mostra del Mercat de la Independència per tal de poder ser els primers a tastar els vermuts guanyadors”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa