Vermut de Castell del Remei
Vermut de Castell del Remei

!--akiadsense-->

Castell del Remei és un celler centenari ubicat en una finca històrica a Penelles, dins la denominació d’Origen Costers del Segre. De fet és un celler de doble denominació, perquè a més a més de vins, vinagre i vermut, també elaboren cava. Un dels cellers més antics de Catalunya on val la pena deixar-s’hi caure per descobrir una oferta enoturística on s’hi pot tastar l’espectacular ventall de productes i gaudir d’un àpat el seu restaurant enmig d’un santuari. Una experiència que volem recomanar, perquè l’enoturisme és tendència i Castell del Remei una aposta segura.

Més de 240 anys d’història parlen de la tradició vinícola d’aquest châteaux d’estil bordelès. I és que la seva història es remunta fins i tot més enllà, als temps del domini romà, on la tradició agrícola arrelà a la zona. Però per ser rigorosos, l’activitat vinícola de Castell del Remei es registra l’any 1780, quan es constata l’elaboració del vi a l’antic molí.

Després d’aquells primers vins que han triomfat per tot el món, el Castell recupera una recepta ancestral per un vermut amb botànics com el card beneït o l’herba santa, i espècies, com safrà o pell de taronja.

Si ens remuntem als anys 20 (del segle passat), Castell del Remei era molt conegut pels seus vins tranquils, però també per l’elaboració de vins aromatitzats com el licor de camamilla i destil·lats com el brandi; i és precisament una recepta antiga d’aquesta època la que s’ha recuperat per donar vida a aquest vermut. La base del vermut la formen vins blancs de macabeu, triats per la seva lleugeresa. Paral·lelament, es maceren les herbes aromàtiques entre un i tres mesos per aconseguir el potencial desitjat d’aromes, i en una tercera fase, s’uneixen al vi base, aconseguint un vermut d’aproximadament 15% de vol. d’alcohol. Cadascun dels botànics aporta un matís diferent en aquesta recepta: notes herbàcies de l’herba santa, l’amargor de la genciana o la frescor cítrica de l’herba gitanera.

L’etiqueta de l’ampolla és un homenatge a primers del XX, una tradició de fer el vermut i una manera de vida, gaudint dels amics i del bon temps en els entorns de la finca.

De color marró ambre fosc i brillant, el Vermut Clàssic de Castell del Remei és molt aromàtic, amb variades notes de fruita i espècies, i un característic sabor dolç i amarg, perfecte per prendre-ho a l’estil clàssic acompanyat d’una oliva, però també amb gel, aranja o amb un toc de sifó. Això sí, sempre ben fred.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa