VadeVi
Els vermuts dels Premis Vinari, a punt pel veredicte final
  • CA
El jurat dels Premis Vinari 2020 han tastat aquest dilluns
El jurat dels Premis Vinari 2020 han tastat aquest dilluns | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

El panell de tast ja ha decidit quins són els millors vermuts de Catalunya del 2020 tot i que caldrà esperar fins el dia 9 de juliol per conèixer-ne el resultat. Un jurat de 10 tastadors professionals, un nombre reduït per poder garantir les mesures de seguretat pel que fa a distància, han estat els encarregats d’avaluar les més de 50 mostres de vermuts catalans que s’han presentat a concurs.

I és que tot i el coronavirus i malgrat no haver-se pogut mantenir el calendari inicial, els Premis Vinari dels Vermuts s’han volgut adaptar a les noves circumstàncies i fer-se, per poder ser un revulsiu pels vermuts catalans en un estiu que farà més falta que mai. Així, totalment a cegues, el jurat ha tastat en funció de la seva categoria entre els vermuts blancs, els negres, els reserves i els que plantegen alguna proposta innovadora. Un jurat format per sommeliers, enòlegs, professionals de la distribució, la restauració i de la cocteleria. De fet, professionals del Club del Barman de Catalunya triaran quin de tots els vermuts presentats és el millor per fer còctels.

Segons la directora del concurs, Ester Bachs, “aquesta és una edició atípica amb un jurat reduït, però amb la mateix il·lusió i el rigor que en qualsevol de les altres edicions. Volem descobrir els millors vermuts de l’any i conèixer les novetats del mercat amb els millors experts de Catalunya que confien en la prescripció dels Vinari. No obstant, hem tingut en compte la distància de seguretat entre els membres del jurat, la cura en la higiene de mans, tot el material és d’ús individual i anant en compte en no tocar i compartir cap dels objectes que s’han fet servir, com copes, escupideres o aigua”.

El tast s'ha fet seguint totes les mesures de seguretat necessàries
El tast s’ha fet seguint totes les mesures de seguretat necessàries | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

Els Premis Vinari dels Vermuts 2020 es lliuraran en un acte que es farà també a Terrassa dijous 9 de juliol i en el que que a més dels Ors, Plates i Bronzes de cada categoria se sabrà quin és el millor vermut per fer còctels, la millor etiqueta o packaging i també quins són els millors locals per prendre vermut de Barcelona i Terrassa, una tria que fan els diaris MonTerrassa.cat i TotBarcelona.cat amb l’ajuda dels seus lectors.

Els Premis Vinari dels Vermuts els organitzen els diaris Vadevi i Món Terrassa amb el suport de l’Ajuntament de Terrasa, Sanmy-Geiser, Euroselecció Riedel, Gràfiques Varias, el restaurant la Brasa d’Ullastrell, el Club del Barman de Catalunya i les Associacions de Sommeliers i Enòlegs de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa