!--akiadsense-->
A Madrid també és fàcil veure terrasses amb gent fent el vermut i, com passa a casa nostra, cada cop són més el locals, fins i tot els petits, que ofereixen alternatives al Martini. Tot i que el “vermut de Reus” té un prestigi indiscutible a la capital de l’Estat, fruit de l’auge que va viure als anys 50 i 60 i que ha perdurat fins a dia d’avui, i sobretot tenint en compte que prop de 30% del vermut que es consumeix a l’Estat prové, precisament d’aquesta ciutat catalana, el que és cert és que la moda també pot portar certa confusió.
!--akiadsense-->
A molts locals de Madrid és fàcil trobar dos i tres vermuts diferents, també catalans, però no sempre se n’informa correctament. És el cas d’un petit bar, prop de la Plaza de España, a tocar de la Gran Via, que expliquen a turistes i locals que el “vermut espanyol és molt millor que el Martini”, però que davant les preguntes dels clients responen: “El vermut de Reus és molt bo, com el Perucchi, però també n’hi ha un de basc, Yzaguirre, que està molt bé”.
Perucchi és de Badalona i Yzaguirre va néixer a Reus, tot i que ara el celler es troba a El Morrell (Tarragona)… La bona notícia, però, és que a la capital de l’Estat es pot prendre vermut català pràcticament a tot arreu.
!--akiadsense-->