Un dels bars de la plaça madrilenya de Chueca on es pot llegir 'Vermut de Reus'
Un dels bars de la plaça madrilenya de Chueca on es pot llegir ‘Vermut de Reus’ | N.R

!--akiadsense-->

A Madrid també és fàcil veure terrasses amb gent fent el vermut i, com passa a casa nostra, cada cop són més el locals, fins i tot els petits, que ofereixen alternatives al Martini. ">Tot i que el “vermut de Reus” té un prestigi indiscutible a la capital de l’Estat, fruit de l’auge que va viure als anys 50 i 60 i que ha perdurat fins a dia d’avui, i sobretot tenint en compte que prop de 30% del vermut que es consumeix a l’Estat prové, precisament d’aquesta ciutat catalana, el que és cert és que la moda també pot portar certa confusió.

Un bar al barri madrileny de Malasaña on també tenen 'Vermut de Reus'
Un bar al barri madrileny de Malasaña on també tenen ‘Vermut de Reus’ | N.R

!--akiadsense-->

A molts locals de Madrid és fàcil trobar dos i tres vermuts diferents, també catalans, però no sempre se n’informa correctament. És el cas d’un petit bar, prop de la Plaza de España, a tocar de la Gran Via, que expliquen a turistes i locals que el “vermut espanyol és molt millor que el Martini”, però que davant les preguntes dels clients responen: “El vermut de Reus és molt bo, com el Perucchi, però també n’hi ha un de basc, Yzaguirre, que està molt bé”.

Perucchi és de Badalona i Yzaguirre va néixer a Reus, tot i que ara el celler es troba a El Morrell (Tarragona)… La bona notícia, però, és que a la capital de l’Estat es pot prendre vermut català pràcticament a tot arreu.

Carta vermut d'un bar a Madrid
El vermut català és present a les cartes dels bars de Madrid, però no sempre n’informen correctament | N.R.

!--akiadsense-->

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joan Maria a abril 28, 2019 | 08:09
    Joan Maria abril 28, 2019 | 08:09
    Yzaguirre ni és basc ni és de Reus: És d’El Morell (Tarragonès) Sorry

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa