VadeVi
Aprendre i viatjar pel món del vi amb el millor sommelier de Catalunya

Toni Albiol va superar les proves del concurs organitzat per l’Associació Catalana de Sommeliers amb la millor nota i es va convertir, aquest 2023, en el millor sommelier de Catalunya; no només això, ja que en la competició que l’enfrontava amb els millors professionals dels diversos territoris de l’Estat, també va pujar al podi ocupant la tercera posició.

Han estat mesos intensos, d’estudis i aprenentatges, que ara comparteix a través de diverses activitats organitzades des de l’Enoteca Divins que dirigeix a Martorell.

Cartell dels tastos amb la informació per fer reserva a les activitats de tardor

Un programa farcit per aquesta tardor

El programa d’activitats va arrencar a mitjans de setembre, però continua amb noves sessions de tastos guiats i viatges a diverses regions i països del món reconeguts per la seva producció vitivinícola. La de les garnatxes va tancar amb el cartell de complet, però continuen havent-hi algunes places per descobrir les singularitats dels vins del nord d’Itàlia, en una sessió que permetrà tastar alguns vins de les regions de La Langhe i la Toscana (28 de setembre, a les 18:30 h); o per participar en un “tast excepcional de 12 vins catalans de diferents varietats autòctones”, com descriurà el mateix Albiol, previst pel dissabte 30 de setembre també a quarts de set de la tarda.

El sommelier també guiarà un curs intensiu d’iniciació al tast (21 d’octubre, al matí), que va dirigit a aquelles persones que vulguin aprendre trucs per aproximar-se a vins blancs, negres, rosats o escumosos i aprendre el llenguatge i tècnica per descriure’ls. A finals d’octubre, fi de festa amb un tast d’harmonies enogastronòmiques amb maridatge musical (28 octubre a les 18:30 h).

Totes les sessions demanen reserva prèvia que es pot fer via correu electrònic (info@edivins.com) o bé trucant al telèfon 937 742 387.

Toni Albiol és sommelier per l’Escola Espiells, MBA a Belpost i tècnic en Tast de Vins en el Centre Cultural Família Torres. Actualment, fa de director tècnic, gerent i sommelier a l’Enoteca Divins de Martorell amb la també sommelier Montse Pascual. Compta amb un ampli bagatge professional en formació i comunicació de la cultura del vi a ràdio (El Tirabuixó) i TV Baix Llobregat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa