VadeVi
Toni Albiol, proclamat millor sommelier de Catalunya 2023

Agafa el relleu a Ton Colet, guanyador de l’edició 2022. Toni Albiol, propietari de l’Enoteca Divins, ha aconseguit les millors notes en les diverses proves celebrades aquest dilluns 27 de març a Reus i s’ha coronat com a millor sommelier de Catalunya d’enguany. Amb ell al podi, les sommeliers Anna Casabona i Marta Cortizas, en una final que segons l’organització ha estat molt disputada.

Aquests són els resultats d’una nova edició del concurs que anualment reconeix els millors professionals de la sommelieria del territori. Com a punt de partida, disset concursants, que han esdevingut en els tres finalistes després de superar proves teòriques i alguna pràctica durant les primeres hores del certamen. A la tarda, les classificatòries i definitives han permès proclamar Albiol com a millor de l’any i deixar en segona i tercera posició Casabona i Cortizas.

View this post on Instagram

A post shared by Associació Catalana Sommeliers (@acsommeliers)

Qui és qui

Toni Albiol. Sommelier per l’Escola Espiells, MBA a Belpost i tècnic en Tast de Vins en el Centre Cultural Família Torres. Actualment, fa de director tècnic, gerent i sommelier a l’Enoteca Divins de Martorell. Compta amb un ampli bagatge professional en formació i comunicació de la cultura del vi a ràdio (El Tirabuixó) i TV Baix Llobregat.

Anna Casabona. Sommelier i enòloga per la Universitat Rovira i Virgili i Diploma WSET Londres. Actualment, és sommelier i delegada comercial de Juvé & Camps i Primeres Marques, amb més de 20 anys d’experiència al capdavant de la botiga de vins El Rebost de Valls i set anys al Celler de Capçanes.

Marta Cortizas. Sommelier per l’Instituto Galego do Vino. CETT i Diploma WSET3 de Londres. Té experiència laboral al Restaurante Casa Olla i actualment està al Celler de Can Roca.

Concurs estatal a l’abril

Els tres classificats d’aquest any, en Toni, l’Anna i la Marta, juntament amb Audrey Doré i Ton Colet, classificats l’any passat, representaran la sommelieria catalana en el concurs d’àmbit estatal que se celebrarà a Madrid els pròxims dies 19 i 20 d’abril.

Més de premis al sector

El millor sommelier de Catalunya es va donar a conèixer en el marc de La Nit del Sommelier, un sopar de gala durant el qual també es van reconèixer altres professionals del panorama vitivinícola actual. Aquests han estat els guardonats de l’any:

  • ➔ Premi a la Trajectòria 2023: Toni Bru, del Celler de l’Aspic de Falset.
  • ➔ Premi a la Millor Comunicadora 2023: Margalida Ripoll, periodista d’Arrels i exdirectora de Vadevi
  • ➔ Millor Iniciativa Solidària 2023: Fundació Mas Albornà.
  • ➔ Premi a Millor Celler amb Oferta Enoturística 2023: Celler Vinyes Domenech.
  • ➔ Premi Millor Sala de Restaurant: la Sala del Celler de l’Aspic.
  • ➔ Soci d’honor: Fermí Fernandez, actor i humorista.
Més notícies
El concurs celebra enguany edició a les comarques lleidatanes | Foto: Victòria Ibàñez, ACS
El concurs de sommeliers anuncia les tres candidatures que van a la final
Comparteix
Qui s'enduu el reconeixement a millor sommelier de Catalunya 2023 es desvetllarà aquesta nit en el marc d'un sopar al Nàutic de Salou
Anna Casabona, concursant d'edicions anteriors optant pel títol | Foto: ACS
Disset aspirants opten a convertir-se en millor sommelier de Catalunya 2023
Comparteix
Aquest dilluns 27 de març s'enfrontaran a diverses proves teòriques i pràctiques a la Societat El Círcol de Reus
Ton Colet, millor sommelier de Catalunya 2022, al centre, amb Anna Casabona i Toni Albiol, els dos finalistes de la passada edició | E.V.
El millor sommelier de Catalunya 2023 es decidirà a Reus
Comparteix
El mateix 27 de març, un cop finalitzades les proves, tindrà lloc la 'Nit del Sommelier' al Club Nàutic de Salou

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa