VadeVi
Arrenca la verema a Montilla-Moriles, la primera de la temporada a Europa

Comença l’època de la verema a Europa. Com cada any, algunes zones cullen el raïm abans del previst, ja que pel clima i la geografia les vinyes ja estan llestes per veremar. Aquest és el cas de la zona de Montilla-Moriles, a Córdoba, on el passat dilluns 28 de juliol diversos cellers van estrenar la temporada amb l’esperança d’augmentar una producció que ha anat minvant en els últims anys a causa de la sequera. Tot i això, les primeres observacions apunten que enguany tampoc hi haurà una bona collita, ja que algunes malalties relacionades amb els canvis meteorològics també han afectat de ple la productivitat de les vinyes de la zona.

La Sectorial de Vinya de Asaja Córdoba ha informat que el primer raïm collit són les varietats blanques primerenques com Chardonnay, Sauvignon Blanc, Verdejo i Moscatel que produiran el most amb el qual es faran els vins joves, seguiran les varietats negres i, finalment, l’autòctona Pedro Ximénez. Aquest últim cas que és el gran gruix de l’activitat del territori encara no s’ha començat a veremar, però s’espera que no trigui gaire.

Imatge d’un gotim de raïm de Chardonnay

Una producció baixa

Referent a la possible manca de producció, en una nota, el president de la Sectorial de Vinya de Asaja Córdoba, Juan Manuel Centella, ha explicat que “serà una verema amb una producció molt baixa, a causa de l’intens atac de míldiu d’aquesta campanya, que a més dificultarà en algunes parcel·les la verema per l’heterogeneïtat en la maduració”. “Si una collita normal de la zona havia d’estar entre els 38-40 milions de quilos de raïm, la producció esperada serà d’un 50% menys, estimant-se en 18 milions de quilos aproximadament”, ha avançat. Sobre aquest tema, ha comentat que “el raïm negre de la zona és cada vegada menor, amb una superfície simbòlica que produirà entorn dels 600.000 quilos de raïm”. Actualment, no hi ha dades de preus, però s’espera que “a l’ésser una collita tan curta augmentin per a compensar”.

Més notícies
Notícia: Com triar un bon vi? Consells de cellerista 
Comparteix
Triar un vi pot semblar complicat, però amb les preguntes clau del Pep Solbes (Celler Nou de Mataró), trobar l’ampolla ideal és més fàcil 
Notícia: Josep Pelegrín: “El món del vi evoluciona constantment i qui cregui que ja ho sap tot, va equivocat”
Comparteix
Entrevista al Millor Sommelier de Catalunya 2014 i 2015 i d’Espanya 2016, qui actualment es dedica a la formació de professionals en el sector
Notícia: Les rutes del vi a Catalunya: tasta el temps i la memòria
Comparteix
Nou rutes del vi per descobrir, trepitjar i enamorar-se del sector vitivinícola català
Notícia: La DO Alella incorpora un nou celler: Can Reon
Comparteix
Forma part del projecte gastronòmic i cultural d’una parella de neerlandesos establerts a Tiana

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa