VadeVi
‘És un blanc superb’, diu un crític nord-americà sobre un vi del Priorat
  • CA

Hi ha regions vinícoles que s’identifiquen ràpidament amb la tipologia o color d’un vi. El crític de vins nord-americà Eric Asimov assimilava l’Estat espanyol amb terra de vins negres, però precisament per trencar mites o tradicions, va decidir donar-li una oportunitat als blancs. El resultats, dirà el crític, una sorpresa positiva. I així ho comparteix en una de les seves darreres columnes al The New York Times que tal qual titula així “De terra dels negres, deu vins blancs superbs“.

En el text, fa un recorregut per diversos territoris, entretenint-se força amb l’Albariño, reconeixent les bondats de la Palomino i la Manzanilla; i per un moment, arriba al Priorat i hi fa parada i fonda.

Dominik Huber elabora excel·lents Priorats i altres vins catalans sota el nom de Terroir al Limit. Terroir Historic, una segona gamma, embotella vins més fàcils de beure (l’elaborador mateix en dirà, d’aquesta gamma, que són “vins per gaudir més que per contemplar“), alhora que intrigants, que exploren el concepte d’estils històrics de la regió”. I continua: “Aquesta ampolla és un cupatge de garnatxa blanca i macabeu que ha estat fent criança durant sis mesos”, i en descriu el producte com a “picant, vegetal i sorprenentment subtil”.

Terroir Historic Priorat Blanc 2017, un vi que es pot aconseguir per uns 30 euros.

Dominik Huber, a la vinya en una imatge recent | web

Terroir al Limit, un projecte prioratí

L’any 2001, Dominik Huber i Eben Sadie van iniciar el camí de Terroir al Limit. Van comprar els primers raïms a la família Pérez i van vinificar ‘Dits del Terra’. L’any 2003 aconsegueixen el seu propi celler, que tindran ubicat a Torroja del Priorat, i l’any 2019, un dels seus icònics vins, Les Manyes de l’anyada 2016, va aconseguir els somiats 100 punts Parker.

Em veig principalment com un artista“, dirà el propietari del projecte. “Per a mi, el repte està en unir intel·ligència, sensibilitat i treball pràctic”. I continua: “Torroja del Priorat s’ha convertit en el centre de la meva vida, crec que és possible viure seguint la tradició mediterrània amb una saludable coexistència entre cos i ànima”. I conclou: “A través dels vins que faig, crec que puc aportar aquesta filosofia al món”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa