VadeVi
Bouquet d’Alella incorpora tres noves ‘edicions limitades’
  • CA

Bouquet d’Alella ha tret al mercat tres noves anyades de la seva sèrie d’Edicions Limitades. Per primera vegada, es tracta de tres vins rosats. Són l’Edició Limitada Rosat de Garnatxa Negra 2021, l’Edició Limitada Mataró Ancestral 2021, i l’Edició Limitada Pansa Rosada 2021, tots tres disponibles a partir d’aquest mateix mes de març. Es tracta de vinificacions experimentals úniques amb una producció de menys de mil ampolles. Ecològics i artesanals, identifiquen la filosofia del celler alellenc d’experimentar i innovar per elaborar vins honestos que transmeten en essència el seu origen i una manera de fer.

La Col·lecció Edicions Limitades són vins varietals elaborats amb varietats autòctones de vinyes velles i en anyades excepcionals. Precisament, l’afectació de míldiu a la vinya el 2020 no va permetre elaborar el vi de Pansa Rosada, una varietat indígena quasi desapareguda que Bouquet d’Alella està recuperant.

Com la resta de la col·lecció de vins Bouquet d’Alella, aquests Edicions Limitades són d’agricultura ecològica certificada i amb Denominació d’Origen Alella:

Edició Limitada Pansa Rosada 2021 és un vi natural brisat de Pansa Rosada de vinya vella. La seva elaboració està limitada a tres-centes ampolles.

Els ceps d’aquesta varietat de raïm creixen entre ceps de pansa blanca, a diferents parcel·les a la Vall de Rials, principalment del terme municipal de Teià. En verema, el raïm se selecciona a mà i es refrigera a la càmera de fred per obtenir precursors aromàtics. Després es derrapa i es macera amb les seves pells, amb un remuntat diari, i s’inicia de forma espontània la fermentació alcohòlica amb llevats autòctons a temperatura controlada de 18º en dipòsit d’inoxidable durant dues setmanes. Premsat suau.

De color daurat ataronjat, amb reflexes d’or vell i tons acerats, en nas destaca la poma àcida i la frescor pròpia d’herbes de sotabosc i mediterrànies com el fonoll. Amb un fons anisat i lleugers tocs de fruita vermella i mango, l’entrada en boca és elegant i fresca; és untuós i d’acidesa marcada, mostrant un rerefons metàl·lic i una tímida aspror.

Edició Limitada Garnatxa Negra 2021 és un vi rosat ecològic de garnatxa negra. Fresc i intens aromàticament, expressa fruita vermella àcida. Està elaborat a partir de la maceració amb les pells, sagnat, desfangat i posterior fermentació alcohòlica en dipòsits d’acer inoxidable a baixa temperatura. La seva producció està limitada a 533 ampolles.

Edició Limitada Mataró Ancestral 2021 és un vi escumós rosat de Mataró (nom local per Monestrell) elaborat seguint el mètode ancestral, amb una criança amb les seves mares d’un mínim de cinc mesos. Desgorjat manualment. De bombolla petita i ràpida i color intens, és fresc, directe i amb bona acidesa. Hi destaquen aromes de cirera àcida, maduixa de bosc i roses vermelles. Se n’han elaborat set-centes ampolles.

Viu la tradició, experimenta la innovació

Edicions Limitades Bouquet d’Alella, és la línia més personal del celler. Les Edicions Limitades són el resultat de l’esforç per integrar la innovació a la viticultura tradicional. Són vins honestos que descriuen el seu origen: vinyes de varietats autòctones en un entorn sostenible de gran valor paisatgístic i ecològic.

El Celler Bouquet d’Alella es troba en el terme municipal d’Alella. Està ubicat a la masia familiar d’estil gòtic del segle XV d’alt valor històric i patrimonial. La finca Boquet disposa de seixanta hectàrees de gran interès paisatgístic i ecològic. D’aquestes, catorze hectàrees estan dedicades al conreu ecològic de la vinya de varietats autòctones i adaptades a la zona (Pansa Blanca, Garnatxa Blanca, Garnatxa Negra, Mataró i Sirà). Són diferents parcel·les de vinya distribuïda entre els termes municipals d’Alella, Teià, Cabrils i Vilassar de Dalt (DO Alella) i plantades des de fa més de quaranta anys en sòl de sauló.

La meitat de les vinyes estan ubicades a prop del mar, obertes a la influència del sol i la brisa mediterrània. La resta es troben a la part més alta del Parc de la Serralada Litoral, on les temperatures són més fredes i amb més contrast tèrmic entre el dia i la nit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa