VadeVi
Els britànics trien un cava català entre 15 escumosos imprescindibles
  • CA

Quinze vins escumosos que s’elaboren en quinze dels països d’arreu del món. Seleccionats entre aquells qui han rebut una medalla d’or als Decanter World Wine Awards 2022. Vins que per la periodista Olivia Mason considera ‘imprescindibles’ i que llista en un article publicat a Decanter, on també apunta que són productes nascuts en “regions tradicionals i icòniques”, però que n’inclou de “nous clàssics o tresors menys coneguts”.

Al concurs s’hi van presentar més de 1.500 vins escumosos que foren tastats i avaluats a cegues per un jurat especialitzat regional. El consens per a atorgar-los una medalla d’or DWWA és clar, i així ho diuen: “ha de sobresortir, i això és el que fan aquestes bombolles”.

El ‘Col·lecció Privada’ GR Brut Nature de Cavas Hill

Un cava català

La llista dels quinze inclou un cava que es produeix a Catalunya. Es tracta de la Col·lecció Privada Gran Reserva Brut Nature 2017 de Cavas Hill. Un escumós al qual s’ha premiat amb medalla d’or després de rebre una puntuació de 96 punts sobre 100 i que, en paraules del jurat, aporta “sensacionals records de mel, figa, caramel, pell de llimona, espècies, pa torrat, cera d’abella, coco i crispetes de blat de moro amb mantega”. El descriuen com un vi “llarg i complex” i que alhora, és “potent i delicat”.

El vi

  • Nom: Col·lecció Privada Gran Reserva Brut 2017
  • Celler: Cavas Hill, Moja, Alt Penedès
  • Tipus: Vi escumós blanc DO Cava
  • Varietats: Xarel·lo i Parellada.
  • Elaboració: La segona fermentació es fa mitjançant el mètode tradicional amb una criança mínima a les caves de 40 mesos a temperatura constant. Cava estil gran reserva de llarga criança.
  • Conservació: Posició vertical de l’ampolla, a l’empara de la llum i corrents d’aire, a una temperatura que no superi els 20ºC.
  • Maridatge: Ideal per acompanyar arrossos, marisc, formatges, pernil de gla, peix gras i carn magra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa