Can Sumoi, projecte de vins tranquils de Pepe Raventós presenta Muntanya 2024, el primer escumós elaborat amb el mètode tradicional de la finca. Aquest vi neix de les muntanyes del Montmell, un territori que havia quedat en desús. En concret, és un cupatge de macabeu i xarel·lo, procedent de vinyes situades entre els 400 i els 700 metres d’altitud, concretament a Les Pobles, Querol, Pla de Manlleu i la Juncosa del Montmell. Segons explica l’entitat en un comunicat aquest dimarts, “el resultat és un escumós fresc i equilibrat, amb l’acidesa vibrant de l’altura i una gran capacitat d’envelliment”.
Muntanya neix amb el desig de “tornar la veu a aquestes terres altes”, assegura la marca de vins. D’aquesta manera, amb aquest nou producte pretenen donar vida a unes vinyes que no s’utilitzaven a causa del seu paisatge abrupte, “on el raïm ha estat massa temps infravalorat”, reconeixen. Pel que fa al cupatge, neix de “l’observació, l’experiència i el respecte pel territori”. Així doncs, el macabeu, amb una maduració equilibrada i acidesa viva, aporta frescor i estructura, mentre que el xarel·lo reforça l’aposta per la qualitat i l’expressió pura de la varietat. A més, els sòls al·luvials calcaris francs de muntanya donen lloc a un escumós diferent, segons apunten des de Can Sumoi.

Un nou masover d’elit
Aquest setembre, a més de presentar Muntanya 2024, Can Sumoi ha donat la benvinguda al nou masover de la finca. Un dels majors experts en tracció animal d’Espanya, Alfred Ferrís, s’hi ha instal·lat amb la seva família, amb els seus 4 cavalls, 2 rucs i 2 gossos. Viurà al Mas de Baix i s’encarregarà del manteniment de la masia i de l’entorn, cuidarà els animals de la finca i d’un hort amb hortalisses de temporada. Tal com descriu la marca de vins tranquils de Pepe Raventós: “Amb Muntanya 2024, Can Sumoi obre una nova etapa que uneix recuperació cultural, viticultura de mínima intervenció i autenticitat. Un vi que no només es beu, sinó que explica la veu d’una terra“.