Les 16 cooperatives que formen part del Grup Castell d’Or han completat la verema. Com bona part dels cellers que ho han comunicat, Castell d’Or també assegura que la collita ha estat d’una qualitat excepcional i reconeixen que el grau d’alcohol és l’òptim. Aquests dos factors són els que els fan dir que “l’elaboració de vins i caves amb personalitat pròpia i gran caràcter”. Segons han explicat en un comunicat, després de tres anys de sequera, el 2025 ha destacat per un clima favorable, amb pluges més regulars i abundants. Aquesta situació ha permès compensar part del dèficit hídric acumulat en les vinyes. Aquesta combinació, l’excel·lent adaptació a les noves circumstàncies climatològica de les varietats autòctones i l’absència de malalties ha garantit un estat sanitari immillorable del raïm.
“La verema ha estat curta, però de gran qualitat, amb una maduresa fenòlica òptima, acidesa equilibrada i un grau alcohòlic elevat: condicions ideals per elaborar vins i caves amb caràcter i elegància”, explica Jordi Amell, CEO del Grup Castell d’Or. Durant la verema del 2025, Castell d’Or també ha assegurat que continua amb el seu compromís amb la viticultura ecològica, un sector en expansió. En aquest sentit, el grup de cooperatives ha confirmat que “compta amb un 40% de la producció total certificada com a ecològica, després de la conversió exitosa de gran part de les vinyes durant els darrers tres anys” i també han afegit que “s’espera incrementar significativament la dada l’any vinent”.

La singularitat del territori
Amell també ha ressaltat “el valor del coneixement i la dedicació dels viticultors i tècnics del grup, que permeten potenciar les varietats locals i conferir singularitat als productes”. En aquest sentit, la verema 2025 es tradueix així en una “anyada excel·lent en totes les cooperatives del grup”, ubicades al Penedès, la Conca de Barberà, l’Alt Camp i Les Garrigues. Aquesta fita -segons ha recordat Castell d’Or- consolida el grup com “un referent en l’elaboració de vins i caves de gran qualitat”.