La fórmula és senzilla. Es tracta d’un sistema que funciona, que funciona molt bé des de fa anys, i tan sols cal anar-lo actualitzant. Nits d’estiu; restaurants locals i la seva oferta gastronòmica; vins de la DO Alella; entorn agradable i música en directe. I ja ho tenim: èxit assegurat. I a Cabrils ho saben bé, ja que la seva Mostra Gastronòmica fa 36 anys que aplega grups d’amics i famílies durant quatre nits per gaudir de l’esdeveniment. Aquest passat cap de setmana (de divendres a dilluns), milers de persones (de Cabrils i dels municipis veïns, però també moltes vingudes de força racons del país) han tornat a convertir la Mostra en un èxit de participació.

Els restaurants locals han mostrat el seu alt nivell fent bona la qualificació que té Cabrils de Vila Gastronòmica. I els vins de la DO Alella han acompanyat de meravella les propostes de restauració. Han tingut estand a la fira Testuan (el projecte que ja fa 15 anys va posar Cabrils al mapa de la DO Alella) i Artiga (els vins de Ramon Gonzàlez que homenatgen el seu pare). I, no podia ser d’una altra manera, la Vi Truck de la Terra de la Pansa Blanca (el remolc-paradeta de vins DO Alella que gestiona el Consorci d’Enoturisme del territori) va garantir la diversitat amb la presència de vins de mitja dotzena de cellers més a la Mostra Gastronòmica.

Enguany, la convidada d’honor va ser Carme Ruscalleda que, micròfon en mà i fidel al seu discurs habitual, va fer una defensa del producte de proximitat i va lloar la qualitat dels productes que es conreen i s’elaboren al Maresme.