VadeVi
Dos cellers catalans entre els 50 millors del món
  • CA

El món està ple de grans cellers. Bonics paisatges, vins extraordinaris i instal·lacions de somni són algunes de les qualitats que tenen aquestes estructures que tot i ser renovades, algunes tenen anys d’història. Catalunya és famosa pels seus cellers, però no gaires aconsegueixen classificar-se al llistat dels millors del món. El prestigiós rànquing World’s Best Vineyards publica cada any un llistat de 50 cellers de tot el món que són considerats els millors. Enguany, Perelada (DO Empordà) entra per primera vegada entre aquesta cinquantena d’edificis i arriba fins a la posició 22; tota una fita històrica que ha estat celebrada pel celler que no només s’emporta el reconeixement, sinó que es converteix en el celler català amb més puntuació en aquesta llista. L’acompanya el celler Gramona, de l’Alt Penedès i un dels fundadors de Corpinnat, qui enguany també ha escalat posicions en el famós rànquing.

L’any passat, el celler empordanès es va estrenar en aquesta classificació de referència, ocupant la posició 57. La nova classificació 2025 s’ha donat a conèixer aquest dimecres 19 de novembre en un esdeveniment especial en el celler Amelia Park Wines, en Margaret River (Austràlia Occidental), que ha reunit enòlegs, propietaris i prescriptors procedents de nombrosos països. “Ens enorgulleix haver aconseguit un reconeixement d’aquesta rellevància a l’aposta del celler per oferir experiències memorables en un entorn extraordinari, contribuint així a la projecció internacional de l’Empordà”, ha valorat Javier Suqué, president del Grup Perelada, en un comunicat. Juntament amb els empordanesos, Gramona és l’únic altre celler català que es troba entre els 50 millors i ocupa la posició 25. Amb un entorn idíl·lic i centrats en la viticultura ecològica i biodinàmica, Gramona és també un exemple de perseverança i esforç, ja que l’any passat tot i trobar-se entre els 50 millors, ocupaven la posició 45: “Aquest reconeixement és un homenatge a la nostra terra i a totes les persones que hi treballen cada dia. A Gramona sempre hem cregut que la paciència i el respecte pel paisatge són la clau per fer vins amb ànima”, concreta Roc Gramona, director tècnic del celler.

Imatge panoràmica de les vinyes de Gramona / cedida

Un rànquing carregat d’excel·lència

El llistat, vinculat als reconeguts 50 Best -que també abasten gastronomia, cocteleria i hostaleria-, premia projectes integrals que combinen qualitat vitícola i propostes enoturístiques d’alt valor, subratllant la diversitat i dinamisme del sector a tot el món. “Formar part d’aquesta llista és una gran responsabilitat i, alhora, una motivació”, expressa Gramona. Enguany, únicament vuit cellers de l’estat espanyol han entrat en el rànquing -entre ells, dos catalans- han entrat en el rànquing. Elaborat pel grup editorial William Reed, es basa en les valoracions de més de 500 especialistes en vi i turisme repartits pels cinc continents. “Formar part d’aquesta selecció global avala l’excel·lència, l’esforç a innovar i el compromís amb el territori que la família Perelada ha demostrat al llarg de la seva trajectòria”, ha conclòs el president del Grup.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa