La febre del vi sense alcohol s’està estenent per tot el territori vitivinícola de Catalunya. Les noves tendències de mercat i l’afany dels consumidors de tenir una vida amb menys begudes alcohòliques està canviant les regles del sector. És per això, que molts cellers aposten per tenir una nova línia de vins 0,0, els quals intenten mantenir l’essència de la tradició del vi, però sense ni una gota d’alcohol. Celler Masroig ha presentat aquest dilluns la seva primera aposta per aquestes begudes desalcoholitzades i posa a la venda Macabeu Zero, el primer vi sense alcohol del celler.
Segons ha explicat la companyia vitivinícola en un comunicat aquest dilluns, aquest vi “garanteix gaudir d’una copa de bon vi 0%”. Així doncs, Celler Masroig es compromet amb la tendència de consum de desalcoholitzats i aposta per intentar crear un model que arribi a aquell públic que no vol o no pot prendre begudes amb alcohol. Tal com han anunciat, Macabeu Zero és una beguda sense alcohol, però conserva els polifenols i antioxidants, els components més beneficiosos del vi, i aporta menys calories. “Un vi lleuger, aromàtic i fresc per brindar sense límits”, han reconegut des del celler. En aquest cas, es tracta d’un vi fresc, que transmet joventut, “però sense perdre el segell de qualitat que implica la marca Celler Masroig”, han afirmat des del celler. “Macabeu Zero té la mateixa intensitat i frescor, així com la mateixa versatilitat que la resta dels nostres vins”.

100% Macabeu i 0% alcohol
Macabeu Zero és un vi blanc elaborat 100% amb macabeu, però amb un 0% d’alcohol. El raïm fa la fermentació tradicional en tines d’acer inoxidable a temperatura controlada, i una vegada elaborat el vi, es porta a terme un delicat procés de desalcoholització amb la mínima intervenció per tal de no alterar les aromes ni els sabors del raïm, respectant així al màxim el producte original. En aquest sentit, i tal com ha exposat Celler Masroig, “el resultat és un vi de color groc verdós, elegant i brillant. En nas presenta aromes a fruita amb tocs cítrics, i un cop en boca és un vi fresc, equilibrat i rodó, amb sabors fruitats i herbacis”.







