Can Sors és una masia alellenca del segle XIV. Una casa amb tants segles al darrere ha de tenir, per força, desenes d’anècdotes i històries interessants. Una de les més curioses explica que quan el Masnou va independitzar-se d’Alella, ara fa exactament dos-cents anys, la proposta original de “frontera” deixava Can Sors al nou municipi: el Masnou. La família propietària de Can Sors era prou poderosa per negar-s’hi i fer canviar l’esdevenir dels fets: Can Sors es va quedar a Alella. Avui, observant un mapa que mostri els dos municipis, es veu perfectament com la línia que els separa dibuixa un calaix que deixa la finca original a Alella.

Can Sors acull ara un bon restaurant de cuina catalana de mercat, però durant segles, com a totes les masies de la zona, s’hi va elaborar vi. Però sembla que és a partir del 1796 que va començar a comercialitzar vi embotellat amb el nom de Bodegas Casa Sors. A la primeria del segle XX, Bonaventura Garcia Miralda, descendent de la família Sors, va excavar unes caves per elaborar-hi xampany (com se’n deia en aquell moment) al Masnou, a tocar del mar. Les galeries baixen fins a 30 metres sota terra, per sota del Camí Ral (la N-II), molt a prop de l’aigua. Són, segurament, les caves més pròximes al mar d’Europa. Al seu damunt es va construir un edifici que va esdevenir el nou celler Sors, on es va elaborar (mitjançant el mètode del grand vas, és a dir, fent la segona fermentació en dipòsit) fins al 1972 el Champ Sors, que va gaudir d’un enorme èxit comercial internacional el primer terç del segle passat.
