VadeVi
Cinc consells imprescindibles per a gaudir del vi a l’estiu

Som molts els qui esperem l’arribada dels mesos d’estiu amb candeletes: dies més llargs, bon temps, vacances, retrobades amb amics, capvespres plens d’activitat i llargues converses, o festes majors als pobles del nostre entorn més immediat són alguns dels ingredients d’aquests dies de juliol, agost, i fins i tot, setembre, si som dels optimistes.

En aquest entorn, ens pot venir de gust compartir una copa de vi (sense passar-nos i sempre amb moderació). Per això hem pensat a llistar algunes recomanacions que, pensem, poden ajudar a millorar-vos l’experiència.

Copa de vi blanc
Copa de vi blanc | Celina Albertz, Unsplash
  • Trieu vins joves, frescos. Els de l’anyada. Fan bon maridatge amb la calor els vins blancs, rosats o negres joves que ens arriben freds a taula. Si voleu alguna recomanació, aquí podeu recuperar els millors vins joves catalans dels Premis Vinari de 2023.

  • Atenció a la temperatura de servei. Tant si els servim a casa com si els demanem en un restaurant, la temperatura és un imperatiu. A tall indicatiu, algunes idees: vins amb bombolles joves, sobre els 6 °C; els vins blancs i rosats joves, entre 6-8 °C i els negres joves, vora els 14 °C. Atenció amb allò de “temperatura ambient”, que depenent de l’entorn, pot ser una trampa.

  • Tingueu a mà una glaçonera amb aigua i gel o la típica camisa de fred. Un cop heu obert l’ampolla, vigileu amb la conservació. Per evitar que s’escalfi de pressa, teniu diverses opcions per mantenir-lo atemperat: sigui posant una glaçonera amb una mica d’aigua i gel, o vestint-lo amb una camisa de fred.

  • Beveu-lo, sempre que sigui possible, en copa de vidre. Pot semblar una excentricitat portar-ne a la piscina o la platja, però el resultat a l’hora de posar-lo als llavis, canvia. Demostrat. De tota manera, si us pot la por a la trencadissa, podeu buscar alternatives amb envasos de plàstic dur.
El còctel
Els vins i vermuts són ingredients necessaris per a l’elaboració d’alguns còctels
  • Sigueu sostenibles i no en desperdicieu una gota. Imagineu que acaba l’àpat i que ha quedat mitja ampolla. Es pot tapar bé i guardar a la nevera, o aprofitar el producte restant per a fer combinats. Un bon vi amb trossos de fruita, barrejat amb suc de taronja o com a base per a elaborar el nostre còctel preferit, pot ser una bona idea.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa