VadeVi
Cinc vins catalans, al top 10 de la britànica Sarah Jane Evans
  • CA

La britànica i Master of Wine Sarah Jane Evans ha fet el seu balanç anual de vins tastats i recentment ha fet pública la llista dels que més li han agradat d’entre els destapats aquest 2021. Entre les referències citades, n’hi ha cinc que s’elaboren a Catalunya i que entren directament al seu top 10.

“En un any en què viatjar era gairebé impossible, el vi ha estat un bon company“, comenta la MW. “He tastat varietats que van des de l’Albillo de zona de Cebreros fins a la italiana Zibibbo, diu a tall d’exemple agafant la primera i última lletra de l’abecedari; “i he gaudit de la carinyena del Priorat, de garnatxes blanques, negres i peludes de la Terra Alta o de xarel·los del Penedès”.

I d’entre tots els vins tastats i els milers de descobertes que li ha portat el 2021, recomana les següents marques catalanes:

  • Anyades Històriques Gran Reserva Brut, de Vins Família Ferrer (DO Cava). “Una col·lecció especial de vins escumosos”, dirà l’autora.
  • Abadia de Poblet Blanc 2016 (DO Conca de Barberà). Recomana el vi i el celler que hi ha al Monestir de Poblet. “Els monjos estan beneïts per vins originals”, detalla la MW.

Miranius 2018 del Celler Credo (Penedès): “Recaredo elabora impressionants vins espumosos sota la denominació Corpinnat, però també cal descobrir els seus vins tranquils, delicats i refinats”, comenta la periodista.

Grans Muralles 2017 de Família Torres (DO Conca de Barberà). “Una de les grans referències de l’Antologia de Família Torres”, dirà.

  • La Baixada 2020 d’Álvaro Palacios (DOQ Priorat): “Una petita parcel·la del Priorat dona vida a aquesta expressió delicada de la garnatxa”, justifica Evans.

Sarah Jane Evans és una escriptora i periodista britànica especialitzada en vins. Col·labora amb la revista ‘Decanter’, on publica habitualment articles sobre diverses regions vitivinícoles del món, entre les quals, l’Estat espanyol, d’on és gran coneixedora (i formadora) de la zona de Xerès, i Catalunya. Ha rebut diversos premis que reconeixen aquesta trajectòria i també autora de llibres de la mateixa temàtica. Va estudiar Ciències Polítiques i socials i Clàssiques a la Universitat de Cambridge.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa