“La nova normativa de la DOQ Priorat ens va empènyer a elaborar aquest vi”, deia el René Barbier Jr., mentre el tastàvem plegats en la seva presentació en un acte organitzat per la distribuïdora Primeras Marcas a l’espai Wito-Euroselecció de Barcelona.
D’acord amb la norma, una part dels raïms que es destinaven als vins icònics del celler, el Clos Mogador i el Manyetes, quedaven fora dels requisits i en René Barbier Jr. que ja elabora vins rosats en altres projectes, va pensar que era el moment d’elaborar un vi rosat per donar sortida a aquests raïms. Així va néixer el Gratallops Rosat.

El Gratallops Rosat és un vi elaborat amb un 60% de garnatxa negra, un 20% de carinyena i un 20% de macabeu. Fermenta en botes i tines de roure, només amb llevats autòctons i posteriorment se li dona una criança de 12 mesos en tines de 1.200 litres i 6 mesos en dipòsits d’acer inoxidable. Té una graduació alcohòlica d’un 13% vol i d’aquesta primera anyada se n’ha fet una producció de 3.600 ampolles que tindran un preu de mercat que voltarà els 35 euros.
El Gratallops Rosat 2021 és un vi rosat de color pell de ceba intens, complex d’aromes i sabors, elegant i molt gastronòmic, molt allunyat dels patrons clàssics de la de vins rosats que s’elaboren a casa nostra.
Sobre Clos Mogador
L’any 1978 René Barbier, fill de René Barbier, la seva dona Isabelle i els seus fills René i més tard Christian i Anderson, van adquirir a Gratallops algunes hectàrees de vinyer de garnatxa en una zona de la Denominació d’Origen Priorat. Va ser el naixement de Clos Mogador. Uns anys més tard, l’any 2000, donaven vida al vi blanc anomenat Nelin, al mateix temps que inicien l’etapa de Manyetes, seduïts en aquest cas, per una vella finca de carinyena.