VadeVi
Codorníu comprarà més raïm a un preu més elevat durant la verema 2025

La verema del 2025 ja ha iniciat en algunes regions vitivinícoles, inclosa Catalunya i amb les baixes previsions es comencen a veure els primers cellers que prendran decisions sobre quantitat i preu en la compra del raïm. Mentre Freixenet o Vallformosa encara no han publicat a quin preu compraran la fruita, Raventós Codorníu -un altre dels grans cellers del territori català- ja ha posat sobre la taula els requisits de compra als pagesos amb els quals treballa. D’aquesta manera, el celler preveu incrementar la compra de raïm almenys en un 50% durant aquesta verema, i no descarta fins i tot superar aquesta previsió inicial per a la campanya d’enguany. A més, des de la mateix empresa han anunciat que tornaran aplicar el plus climàtic, que consisteix en un augment del 45% sobre el preu base pactat en els contractes pluriennals. D’aquesta manera, el preu mitjà de la campanya d’enguany se situarà en els 0,72 euros el quilo.

Aquesta campanya s’espera una collita un 35% superior a la de l’any passat. Tot i la possible bona previsió, Codorníu ha comunicat a la seva xarxa de viticultors que aquest 2025 estima aplicar novament un plus del 45% sobre el preu base pactat en els contractes pluriennals. Es tracta d’una mesura de suport excepcional en resposta a l’impacte persistent del canvi climàtic en els cultius del Penedès, que ja va suposar una fita el 2023 i 2024, anys marcats per la sequera. El seu objectiu és ajudar a pal·liar l’impacte dels efectes climàtics adversos que arrosseguen els viticultors de la zona. “Volem assegurar que mantenim els ingressos per hectàrea dels nostres viticultors, per a garantir la bona viabilitat de les seves rendes”, ha afirmat el CEO de Raventós Codorníu, Sergio Fuster en un comunicat remès als mitjans de comunicació.

Entrada principal a les instal·lacions de Codorníu al Penedès | cedida

Actualment, Codorníu treballa amb una xarxa de 300 viticultors que durant anys han venut la seva matèria prima al celler. Aquest increment del preu del raïm a causa del canvi climàtic és una mesura que el mateix celler va posar en marxa el 2019 i tal com descriu la companyia en el comunicat té l’objectiu de “garantir estabilitat, sostenibilitat i dignitat a l’ofici de viticultor“. “Tenim la responsabilitat de liderar un nou model: compromès amb la terra, just amb els qui la treballen, i valent davant els desafiaments climàtics. No hi ha futur del cava sense els viticultors”, ha recordat Fuster, per a qui “si continuem fent costat als viticultors i el consumidor continua triant el cava, junts podrem assegurar el futur de centenars de famílies, conservar milers d’hectàrees de vinya i protegir un territori amb un valor històric que mereix ser preservat”.

Un diàleg constant amb els viticultors

L’implementació d’aquestes mesures no és només una decisió de Raventós Codorníu. Segons l’empresa és fruit de diverses taules de diàleg obertes amb les organitzacions que representen els viticultors. En concret, des de Codorníu han assegurat que comparteixen amb els pagesos “l’objectiu de construir un sector més just, resilient i amb visió de futur des de fa més de cinc anys”. Amb aquestes mesures, Codorníu confrima que “continuarà abanderant la revaloració del preu del raïm i reclamant a la resta del sector que es comprometi també a fixar preus justos i concordes a la situació”. Una estratègia, segons la companyia, necessària per a dignificar la professió, garantir el relleu generacional i reposicionar el valor del cava en els mercats internacionals.

Més notícies
Notícia: L’empresa espanyola Vintae compra una famosa marca de vermut catalana
Comparteix
Tot i l'adquisició, el Bandarra es continuarà elaborant a Casa Berger, l'històric celler del Penedès
Notícia: Sis escumosos blancs i rosats: bombolles que il·luminen les nits d’estiu
Comparteix
Tant en la seva versió blanca com rosada, l’escumós és sinònim de celebració, però també d’elegància i plaer quotidià
Notícia: 5 curiositats del món del vi que (potser) no sabies
Comparteix
Per què el vi no només es beu: també es descobreix
Notícia: Chopin, el viticultor fraudulent francès que posava diòxid de carboni al vi
Comparteix
El propietari del celler situat a la 'Champange' s'enfronta a una possible pena de quatre anys de presó, tres d'inhabilitació i 100.000 euros de multa per vendre ampolles de xampany falses

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa