VadeVi
Comença la cursa que triarà els millors vins del Penedès
  • CA

L’Acadèmia Tastavins Penedès ha presentat el 56è Concurs Tastavins DO Penedès, del qual ha obert inscripcions per tal que tots els cellers penedesencs que ho vulguin puguin presentar els seus vins a competició. Com en l’edició anterior, la inscripció es podrà realitzar en línia a través dels formularis que hi ha a la web de l’Acadèmia, i estarà oberta fins el 27 d’abril.

Les mostres s’hauran de fer arribar a la seu del Consell Regulador de la DO Penedès abans del mateix 27 d’abril, per preparar les mostres que es tastaran el 9 de maig a l’Edifici de l’Enològica de Vilafranca del Penedès. Els guanyadors es donaran a conèixer el divendres 13 de maig en una gala a l’Auditori de Vilafranca, en el marc de les Fires de Maig.

Tast a cegues i 7 categories

Les bases de la 56a edició del concurs defineixen 7 categories: vins blancs, vins blancs criança, vins rosats, vins negres, vins negres criança, escumosos (Clàssic Penedès i ancestrals) i vins 100% xarel·lo. El jurat tastarà les mostres amb l’ampolla tapada i copes Riedel, i atorgarà un màxim de 5 premis per cada categoria: 1 medalla d’or, 1 medalla de plata i 3 medalles de bronze segons la puntuació obtinguda.

Pel que fa al panell de tast, estarà format per enòlegs, sommeliers, periodistes especialitzats i responsables de compra de botigues especialitzades de gran consum. Els noms dels professionals que tastaran a cegues els vins participants es donaran a conèixer en les properes setmanes a les xarxes socials de l’Acadèmia Tastavins Penedès.

Com en les darreres edicions, l’Acadèmia Tastavins Penedès i la DO Penedès realitza diverses activitats i accions comunicatives amb els vins guanyadors i participants al concurs a través d’actes promocionals, anuncis a mitjans generalistes, promocions a les xarxes socials, tastos a l’Espai Penedès de Barcelona o al Vijazz Vilafranca. Per altra banda, l’Acadèmia Tastavins Penedès realitza col·laboracions amb botigues especialitzades per fer accions promocionals i lots amb els vins guanyadors del certamen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa