VadeVi
Corpinnat brinda per la unió de vi i cuina al seu 5è Festival Gastronòmic

La unió entre la gastronomia i el vi és mil·lenària. Antigues civilitzacions ja buscaven moments per maridar bons menjar amb vins increïbles. D’aquest vincle ancestral han sorgit moltíssimes de les combinacions i creences que tenim en l’actualitat. Fins i tot la Dieta Mediterrània ha begut d’aquesta relació entre gastronomia i vi. És per això, que en moments en què sembla que tot va molt de pressa, tornar a aquestes arrels i gaudir d’aliments de qualitat i elaborats d’excel·lència és la millor opció. Almenys d’aquesta manera ho venen des de la marca col·lectiva europea Corpinnat en la presentació del seu 5è Festival Gastronòmic.

“Qui ho ha viscut, ho sap: no és només un sopar. És una immersió en el territori, en el bon gust i en els nostres valors”, remarca Pere Llopart, nou president de la marca col·lectiva durant la presentació de l’acte. El Palau Robert ha estat l’escenari aquest dilluns de la presentació del que ja és molt més que un sopar -com bé diu el president-, però també més que un festival. En concret, els 15 cellers de Corpinnat cedeixen algun dels seus espais emblemàtics de les seves instal·lacions. És allà on diferents restaurants d’excel·lència i coneguts arreu preparen uns menús únics, que les mateixes empreses vitivinícoles mariden amb els seus escumosos més selectes. Cada vetllada comença amb una visita guiada al celler i continua amb un sopar d’alta gastronomia en un escenari únic que “fan de cada cita una autèntica celebració del territori, del producte i del saber fer col·lectiu”, asseguren des de Corpinnat.

Tots els representants de cellers de Corpinnat amb cuiners de renom pel 5è Festival Gastronòmic / Cedida
Tots els representants de cellers de Corpinnat amb cuiners de renom pel 5è Festival Gastronòmic / Cedida

Així, del 12 de juny al 31 de juliol, tornarà aquesta esperada cita per a qui gaudeix de la bona taula i les experiències autèntiques. Aquesta edició es faran un total de 41 sopars irrepetibles, creats per gairebé una quarantena (38) cuiners de renom i servits en espais singulars dins dels cellers de Corpinnat, al cor del Penedès. “És una manera d’obrir Corpinnat, de fer-lo accessible i de mostrar que allò que ens fa singulars és, precisament, el que compartim: una passió absoluta per allò que és autèntic”, confirma Roc Gramona, nou vicepresident de la marca col·lectiva. A més, enguany el festival s’emmarca dins del projecte Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia 2025, una manera més de fer valdre el suport d’institucions com l’INCAVI i la Generalitat de Catalunya a iniciatives que promouen el país a través del vi i la cuina.

Un disseny únic i juvenil

Cada cop és més evident connectar amb les noves generacions és una assignatura pendent del sector vitivinícola. Que els joves s’interessin pel món de la viticultura és d’un valor incalculable, apunten bona part dels professionals, sobretot perquè assegura la continuïtat d’un patrimoni cultural, econòmic i paisatgístic que esdevé fonamental pel territori. És per això que iniciatives que obren les portes a estudiants i joves professionals són una aposta estratègica pel sector vitivinícola.

Cartell del 5è Festival Gastronòmic de Corpinnat / Cedida
Cartell del 5è Festival Gastronòmic de Corpinnat / Cedida

En aquest context, deixar que alumnes, estudiants o joves se sentin part de projectes relacionats amb els vins i els escumosos no només dona una nova visió del sector, sinó que serveix com a pont per apropar aquest univers a un públic que sovint en resta allunyat. En aquest sentit, se’ls fa partícips d’un procés creatiu relacionat amb el vi, una iniciativa que els pots apropar a aquesta beguda que en moltes ocasions per aquest públic queda renegada a un segon pla, sempre darrere de la cervesa. Un bon exemple d’això és la imatge gràfica d’aquesta edició del festival, obra de Zoe Bofill, Johan Bello i Xavier Raventós, alumnes de l’Escola Arsenal. Amb una combinació de verd i rosa, el cartell transmet la frescor del raïm, l’alegria dels vespres d’estiu i el gest artesà de la verema manual.

Més notícies
Notícia: Vuit cellers d’excel·lència se sumen al festival Vinàriament Barcelona
Comparteix
Els cellers Domenys, Coca i Fitó, Vives Ambrós, Castell d'Or, Maset, Giro Ribot, Vallformosa i Dos Déus Vermut són els confirmats per la primera edició de l'esdeveniment
Notícia: Salus Álvarez (DOQ Priorat): “Sense frenar l’evolució, hem de ser més identitaris encara”
Comparteix
ENTREVISTA al president de la DOQ Priorat qui destaca el crèdit i la confiança que s’han guanyat els vins de la regió a força de protegir la figura del viticultor, el patrimoni de vinyes i el paisatge
Notícia: El vi a peu d’estació: quatre escapades enoturístiques en tren
Comparteix
Algunes rutes per descobrir el vi català caminant des de l’estació i sense necessitat de vehicle privat
Notícia: Cinc aplicacions de vi que has de conèixer si t’agrada beure bé
Comparteix
Avui dia, la tecnologia és una gran aliada, i el mòbil pot convertir-se en un còmplice ideal per afinar el paladar i encertar en la tria del vi

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa