Cisteller és nou membre de la marca col·lectiva Corpinnat. Després de mesos amb auditories i obligacions vàries, el celler ha aconseguit convertir-se en la nova empresa d’elaboradors en entrar dins d’aquesta organització d’escumosos. Segons ha explicat Corpinnat en un comunicat aquest dimecres, “ja són tretze els cellers del territori penedesenc que aplega el col·lectiu i que elaboren uns vins escumosos excepcionals”.
L’objectiu de Corpinnat s’emmarca en aconseguir aglutinar tots els cellers que concordin amb els mantres de l’organització, que a la vegada té “un dels reglaments més exigents del món en rigor i qualitat”, tal com ho descriuen ells mateixos. Entre les diferents accions que ha hagut de demostrar Cisteller hi ha la producció del 100% de raïm ecològic, fer veremes manuals, una vinificació íntegra a la propietat i llargues criances, entre d’altres. La nova incorporació se suma a una dotzena de cellers: Gramona, Llopart, Nadal, Recaredo, Sabaté i Coca, Torelló, Huguet-Can Feixes, Júlia Bernet, Mas Candí, Can Descregut, Pardas, Bufadors i, des d’aquest dimecres Cisteller.

Un celler jove i compromès
Cisteller neix el 2022 de la mà de Jessica Madigan i Sergi Canals, una parella d’enòlegs que després de treballar en projectes de vitivinicultura per tot el món s’estableixen a la finca familiar d’El Sot a les Muntanyes d’Ordal (Subirats). Tal com ha explicat Corpinnat, aconsegueixen crear un equip jove i dinàmic i el seu enfocament es basa en una elaboració amb “respecte absolut al terrer cercant enaltir la puresa i el caràcter dels sòls marins calcaris tot minimitzant les pràctiques que puguin interferir en la textura dels vins que se’n deriven”. La seva autenticitat, doncs, ha estat un punt més a tenir en compte per entrar a formar part d’aquesta marca col·lectiva que pretén demostrar l’excepcionalitat dels escumosos catalans.


