VadeVi
Creix la qualitat del raïm de la DO Tarragona malgrat la caiguda de producció

La sequera s’ha apoderat de les produccions de raïm de tot Catalunya i no en el bon sentit. Per desgràcia les Denominacions d’Origen catalanes han perdut bona part de la seva mitjana de producció a la verema d’enguany a causa de la falta de pluges. Tot i això, sembla que aquesta nova circumstància que acompanya la collita ha portat una única cosa bona: la qualitat del fruit. Segons ha comunicat la DO Tarragona, igual que tots els altres territoris productors de vins catalans, la verema ha finalitzat amb menys quilos de raïm que en anys anteriors, però la qualitat d’aquest producte ha millorat. En aquest sentit, tot i no celebrar les xifres, el territori ha reconegut que la poca collita recollida té millor qualitat que la d’algunes veremes amb molta més producció.

“La Denominació d’Origen Tarragona dona ja per finalitzada la seva verema 2024, i ho fa satisfeta per la qualitat del raïm obtingut, tot i la disminució de la collita”, ha assegurat el territori aquest dijous. En total, s’han veremat al voltant d’1.200.000 quilos de raïm, una xifra inferior respecte a la collita anterior. Ara bé, la DO tarragonina no ha volgut donar la xifra exacta de la disminució de la reducció, però ha recordat que l’única causant és la sequera, ja que la zona “ha estat sotmesa a unes condicions especialment complicades de climatologia”. Per aquest motiu, s’han unit al reclam d’altres territoris catalans, que exigeixen buscar més línies d’ajudes governamentals amb l’objectiu de mantenir viable el conreu de la vinya, encara que la producció es redueixi.

Vinyes del territori DO Tarragona | DO

L’evident manca de producte és una de les causes de què s’estengui la precarietat entre els treballadors del camp i viticultors. No obstant això, des de la DO Tarragona asseguren que “la sequera és la responsable de l’absència de plagues i malalties destacables”. En concret, segons assegura la DO, enguany, tals sols el mosquit verd ha afectat lleugerament la vinya a causa de la manca de vegetació espontània on instal·lar-se: “Caldrà estudiar la transcendència dels danys en les plantacions afectades, de cara a la pròxima collita de l’any vinent”, han recordat.

El patiment de les vinyes més velles

La reducció de la producció ha estat a conseqüència, fonamentalment, de les altes temperatures i d’aquesta important sequera que pateix el territori, especialment el Camp de Tarragona. La manca d’aigua en aquesta zona ha fet que les plantacions velles estiguin patint molt. Per altra banda, en el cas de la Ribera d’Ebre, gràcies al riu i al reg de suport, la disminució ha estat una mica menys acusada. Així i tot, la qualitat del raïm ha estat molt bona de forma generalitzada a tota la DO.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa