Cyril Vermeulen del restaurant El Celler de Can Roca ha estat el guanyador del concurs Millor Sommelier de Catalunya 2025 que ha organitzat l’Associació Catalana de Sommeliers (ACS). Anna Casabona, del celler Juvé & Camps i Chus Brion, consultora, han estat la segona i tercera classificades. En aquesta edició el concurs s’ha desenvolupat durant la Barcelona Wine Week (BWW), però no ha estat fins al sopar de la Nit del Sommelier que s’ha anunciat el guanyador. Vermuelen és sommelier per l’Hotel Escola de Ter Duinen de Bruges (Bèlgica) i certificat per la Court of Masters Sommeliers de Londres. Des del 2016 forma part de l’equip del Celler de Ca Roca (Girona) com maître sommelier.
Un total de deu sommeliers professionals s’han presentat al Concurs Millor Sommelier de Catalunya 2025. Durant el matí de la primera jornada de la Barcelona Wine Week, els experts han estat participant en la primera fase del concurs. A la tarda, els tres finalistes han competit en les últimes proves que han acabat per determinar que Vermeulen era el guanyador. Després d’una prova teòrica i pràctica al matí, els tres finalistes han passat a una final on s’han enfrontat a preguntes amb especial interès per la geografia i zones noves, emergents o desconegudes com l’Azerbaidjan o la DO Rapa Nui recentment creada a l’Illa de Pasqua (Xile).
Pel que fa als encarregats d’avaluar als participants han estat set les persones escollides. En concret, ha exercit de jurat Anna Vicens, presidenta de l’ACS; Carlos Aymerich, campió d’Espanya 2009; Ferran Vila, campió d’Espanya 2022; Josep Pelegrin, campió d’Espanya 2016; María Aso, representant de l’Associació de Sommeliers de Sèrbia; Adolf Gómez, campió d’Espanya 1998-2001; i Evgeniya Shibaeva, sommelier del restaurant Disfrutar.

Casabona i Brion, molt a prop del premi
Les dues sommeliers professionals que han quedat en segona i tercera posició han estat Anna Casabona i Chus Brion. Casabona és sommelier i enòloga per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona; així com Diploma WSET4 i certificat per la Court of Masters Sommeliers de Londres. Aquesta era la sisena vegada que es presentava al concurs després de quedar segona el 2024, 2023, 2022, 2019 i tercera finalista el 2018. Brion, que és la primera vegada que és finalista del concurs, és sommelier per l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona, compta amb més de vint anys d’experiència al sector de la formació i comercialització de vi i la gastronomia. A més, també és col·laboradora habitual en la selecció de vins, olis i altres productes per als Supermercats Aldi.