Corpinnat continua creixent. La marca col·lectiva europea integra Demost, un microceller català que s’acaba de convertir en el 17è d’aquesta llarga llista d’empreses vitivinícoles del Penedès que elaboren escumosos catalans. Demost és un projecte petit, però amb moltíssima ambició. Pep Bages, el propietari del celler, és fill d’una família pagesa de tota la vida i molt a prop de Gelida hi té les seves parcel·les, des d’on ara elaborar escumosos sota la marca Corpinnat. Segons ha explicat el grup de cellers en un comunicat aquest dilluns, amb aquesta incorporació “ratifica la seva aposta oberta i integradora amb l’objectiu de vertebrar un sector que no tan sols lluita per si mateix si no que incorpora la defensa del paisatge, el sosteniment de la pagesia i, en definitiva, la identitat d’uns vins i d’un territori“.
Sota el lema Vins amb ànima, Bages s’uneix a Corpinnat amb ganes de continuar amb el seu compromís amb la terra i les vinyes que sempre havia cultivat el seu pare. Ell mateix afirmava en una entrevista amb Vadevi pocs mesos abans d’aquest anunci que el camí cap a l’elaboració de vi no va ser fàcil, però “no es va rendir”. Actualment, el microceller encara no comercialitza les seves ampolles, però després de passar totes les auditories, ho farà sota Corpinnat. D’aquesta manera, Demost compartirà cartell amb els altres setze cellers que ja formen part de la marca col·lectiva europea: Gramona, Llopart, Nadal, Recaredo, Sabaté i Coca, Torelló, Huguet de Can Feixes, Júlia Bernet, Mas Candí, Can Descregut, Pardas, Bufadors, Cisteller, Viader, Mas de la Basserola i Celler Kripta.

Una aposta per la qualitat
Des del seu naixement el 10 d’abril del 2018 fins a l’actualitat, Corpinnat manté un dels reglaments més exigents del món en rigor i qualitat (100% de raïm ecològic, veremes manuals, vinificació íntegra a la propietat, llargues criances, entre d’altres). Ja són pràcticament una vintena els cellers que han decidit entrar a la marca col·lectiva i unir-se a la revolució dels escumosos del Penedès. Demost arriba a Corpinnat després de la verema d’enguany, que han realitzat a mà entre els membres de la família de Bages. Per Demost, aquest podria ser el bitllet d’entrada a les grans lligues d’escumosos catalans, una fita pràcticament històrica per un microceller com aquest. Tot i això, no només Bages s’emporta benefici d’aquesta unió. Tal com reconeix la marca col·lectiva, “amb una producció limitada i cuidada, els seus vins no són només escumosos ecològics, sinó també una expressió sincera de l’ofici i de la relació profunda amb el territori”.