VadeVi
La DO Alella incorpora un nou celler: Can Reon

Renny i Leon Ramakers són els propietaris d’una de les promotores de concerts més importants dels Països Baixos. Fa cinc o sis anys van decidir abaixar el ritme de feina i van establir-se a Tiana, al Maresme. Inquiets de mena, van descobrir la finca Can Fàbregas (amb bosc, vinya abandonada i una masia que gairebé queia) i van decidir comprar-la i pensar un futur per a ella: recuperar la vinya, fer un celler per elaborar-hi el vi, convertir la casa en un allotjament rural i obrir-hi un restaurant. Mentre aquest futur s’acosta, han canviat el nom a la casa (Can Reon –de Renny i Leon–) i no paren d’organitzar activitats culturals de qualitat, com el Can Reon Festival, que combina música, art i gastronomia. 

Una de les primeres coses que van fer va ser recuperar la vinya abandonada i plantar-ne de nova (de varietats autòctones). Aquesta tasca la van fer amb Quim Batlle, president de la DO Alella, que va elaborar al seu celler la primera anyada dels vins de Can Reon, un negre de garnatxa i sumoll i un blanc de pansa blanca i garnatxa blanca. 

Recentment han fet públic que, mentre no arriba el moment de construir el celler a la finca de Can Reon, han arribat a un acord amb els propietaris de l’antiga cava de Parxet (cava històric que fa més de cent anys es va començar a elaborar a Tiana) i hi han muntat un nou celler que ja està inscrit a la DO Alella i que, quan arribi el moment, traslladaran a Can Reon. 

Ara per ara, ja està tot a punt perquè l’anyada 2025 dels vins de les seves vinyes s’elabori a Tiana i surti al mercat amb el precinte de la DO Alella. Can Reon serà el vuitè celler d’aquesta denominació d’origen (juntament amb Alta Alella, Bouquet d’Alella, Can Roda, Can Matons, Celler Marfil, Quim Batlle i Roura).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa