El Concurs Mundial de Brussel·les ha donat a conèixer els resultats de la quarta i última sessió de tast de l’edició 2022. Després d’anunciar els millors en la categoria de vins rosats, blancs, negres i escumosos, ara és el torn dels vins generosos, dolços i fortificats que més han convençut el jurat.
En aquesta jornada d’avaluació, una cinquantena de professionals han repartit medalles de plata, or i gran or a vins elaborats en una vintena de països diferents.
Aquest és el primer cop en la seva història que el Concurs Mundial de Brussel·les ha dedicat una sessió única i diferenciada a aquesta categoria de vins. La trobada va tenir lloc a Marsala, Sicília, i com a balanç general, segons ha compartit l’organització del certamen, hi ha hagut una resposta unànim per part del jurat. “Són vins que poden ser perfectament equilibrats i harmoniosos”, i als quals cal donar-los l’atenció que mereixen.

Dos vins catalans, al podi
Entre el llistat de premiats, en destaquen dos vins fets a Catalunya. D’una banda, s’ha reconegut amb medalla d’or el Malvasia de Sitges Dolç 2011, de la Fundació Sant Joan Baptista de Sitges; i de l’altra, amb una plata, l’Strike Up Mistelanegra de Garnatxa, que elabora Bodegas Pedro Massana des de la Terra Alta.
Aquestes són les fitxes dels dos vins, que tornen d’aquest concurs sent una mica més reconeguts i internacionals.
Malvasia de Sitges Dolç 2011 – Medalla d’Or
- Categoria del vi: Vi de Licor
- Varietat: Malvasia 100%
- Celler elaborador: Celler Hospital de Sitges
- Volum d’alcohol: 14.3% vol
- Vi de la Terra

Strike Up Mistelanegra de Garnatxa – Medalla de Plata
- Categoria del vi: Vi de Licor
- Varietat: 100% Garnatxa negra
- Celler elaborador: Bodegas Pedro Massana
- Grau alcohòlic: 15% vol
- Vi de la Terra Alta
Es poden consultar tots els vins guanyadors del Concurs Mundial de Brussel·les 2022 seguint aquest enllaç.