“He passat uns dies per Barcelona i altres zones de Catalunya visitant els meus restaurants preferits, fent nous amics i trobant-me amb alguns dels meus elaboradors de vins favorits”, comparteix en un post al seu perfil d’Instagram. La cantant Dua Lipa ha esdevingut aquests dies una de les més grans ambaixadores del vi català després de publicar els detalls de la seva visita a diversos cellers del Penedès i de la zona de Tarragona.

“Un veritable plaer conèixer la gent que hi ha darrere el vi”

Se l’ha vist bevent en porró al costat de Manel Avinyó de Clos Lentiscus, i també descobrint els productes que fan a Partida Creus i l’Emilie Mutombo, a qui la cantant, compositora i actriu britànica menciona i agraeix també des del text del seu post. “Ha estat un veritable plaer conèixer la gent meravellosa que hi ha al darrere d’un vi que m’agrada compartir amb la gent que estimo”, deia. I donava les gràcies no només als elaboradors, sinó també a qui li ha fet de guia per aquesta visita a Catalunya, Ochin Clovis. Per cert, que més enllà de l’experiència vinícola, també s’ha vist a la cantant i comitiva compartir taula als restaurants Disfrutar de l’Oriol Castro i el Gresca de Rafa Peña.

Penedesencs i biodinàmics

Clos Lentiscus és un celler familiar que actualment gestionen en Manel Avinyó i la seva filla Núria. Des dels peus del Montgròs, al parc natural del Garraf, treballen una vintena d’hectàrees amb varietats estrella com la malvasia de Sitges, xarel·lo, xarel·lo vermell i sumoll. El celler treballa en ecològic i seguint els preceptes de la biodinàmica.

La mateixa filosofia de treball i elaboració de vins tenen els responsables de Partida Creus i l’Emilie Mutombo, a qui la cantant també va tenir l’oportunitat de visitar. Els primers, italians Massimo i Antonella, que donen vida als seus vins des de la finca Mayol, a Bonastre a partir de varietats com el cartoixà, vinyater, garrut o sumolls; també des d’aquest municipi del Baix Penedès, l’Emilie, d’origen belga, amb orígens al projecte veí de Partida Creus i que actualment segueix el seu propi camí en el món dels vins de poca intervenció i ànima biodinàmica.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ton Rimbau Ferrer a febrer 15, 2023 | 10:34
    Ton Rimbau Ferrer febrer 15, 2023 | 10:34
    Quin goig que El Celler Porcellanic ajudi a la Dua.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa