VadeVi
El 3055 prioritza la petit verdot per ser més resistent al canvi climàtic

El celler penedesenc Jean Leon ha fet una aposta per la varietat petit verdot per la capacitat que ha demostrat la varietat enfront al canvi climàtic. Després del llançament del vi experimental PV-20 a finals del 2021, elaborat íntegrament amb aquesta varietat, el celler del Penedès reformula el seu vi negre ecològic 3055 per convertir aquest cep en el principal del cupatge. L’anyada 2020 que es presenta ara al mercat està integrada en la seva majoria per petit verdot, amb un petit percentatge de merlot.

Plantada a Jean Leon el 2006 amb clons d’origen francés, el celler explica que la petit verdot madura lentament i que s’ha adaptat especialment bé a climes càlids i secs com el del Penedès. Originària de la zona de Burdeus, aquesta varietat s’anomena així pel seu gotim petit i compacte i el raïm de color fosc amb tons verdosos, debut a la maduració tardana. La merlot que complementa el cupatge procedeix també de vinyes en propietat, plantades el 1997.

Jean Leon 3055 Petit Verdot–Merlot 2020 (DO Penedès) arriba al mercat avalat pel certamen internacional Mundus Vini, que li ha atorgat una medalla d’or en el tast de primavera. Aquesta competició alemanya, considerada una de les més importants del sector vinícola a nivell mundial, ha premiat una vintena de vins catalans d’entre les més de 11.000 referències presentades al concurs.

El negre ecològic de la col·lecció 3055

Aquest vi és un dels tres integrants de la col·lecció 3055, que compta també amb el blanc 3055 Chardonnay i el rosat 3055 Pinot Noir. El número 3055 que dona nom a aquests vins fa referència a la llicència de taxista que va tenir Jean Leon a Nova York abans de convertir-se en un restaurador d’èxit a Hollywood i fer realitat el seu primer somni. El segon va ser elaborar un vi amb el seu nom, que va materialitzar els anys seixanta amb la fundació del celler al cor del Penedès.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa