De l’Estadi Olímpic Lluís Companys a un paisatge de vinyes. Will Champion, bateria i segona veu de la banda Coldplay, ha aprofitat l’estada a la capital catalana -on hi han ofert fins a quatre concerts per a presentar el seu darrer disc Music of the Spheres– per fer una escapada, visitar un celler del Penedès i tastar alguns dels seus vins.

Aquest músic i compositor resulta ser tot un apassionat del vi i és soci del restaurant londinenc Noble Rot, on va descobrir alguns dels vins del celler Raventós i Blanc, que ara ha volgut visitar i tastar in situ. El celler li ha obert les portes i li ha servit alguns dels seus preferits: Mas del Serral i Xarel·lo del Noguer de Vins Pepe Raventós, La Rosa de Can Sumoi o el De Nit.

Durant la visita, en què va disculpar la seva absència en darrera instància el guitarrista del grup, Jonny Buckland, Champion va poder descobrir la finca, les vinyes i el celler, per acabar -com dèiem- tastant els seus vins.
Des de 1497
Raventós i Blanc és un projecte amb solera: hi ha constància documental des del 1497, i des d’aleshores han seguit sumant història fins a vint-i-una generacions de la família Raventós, treballant aquest terrer de vinya i bosc a la Conca del Riu Anoia. La finca consta de 90 hectàrees i 44 parcel·les de vinyes amb varietats autòctones i en un espai que compta amb un microclima marcat pel riu Anoia, un llac, dos torrents i el Turó del Serral.
Pepe Raventós és l’actual generació que cultiva la finca seguint l’agricultura ecològica i biodinàmica. “Fidel a la tradició, diran, situa la relació entre l’home i la natura al centre de la seva filosofia d’elaboració dels vins escumosos de la finca”.