Paella i cava català, un maridatge perfecte a gust dels britànics Glass of Bubbly. Els responsables d’aquest projecte que promou els vins amb bombolles entenen que tant la paella com el cava són dos grans creacions que combinen a la perfecció i poden oferir una experiència altament recomanable.

“Quan busques un celler que et pugui acompanyar bé una paella, diran, ens han vingut al cap diverses marques, com aquesta que té els orígens a la zona del Penedès, a només pocs quilòmetres de Barcelona”, diran.

L’Odissea és un dels vins icònics de Caves Naveran | web celler

La proposta que finalment recomanen per combinar amb un bon plat de paella, és aquesta: L’Odissea, de Caves Naveran.

Es tracta d’un cava elaborat seguint el mètode tradicional a partir del cupatge de dues varietats, el chardonnay i la parellada.

El chardonnay, expliquen a la web del celler, es verema i després d’una “lleugeríssima maceració”, es premsa suaument i fermenta en inoxidable a baixa temperatura, de la mateixa manera que ho fa la varietat parellada. Un cop realitzats els cupatges es realitza el tiratge i comença la segona fermentació en ampolla. Sortirà al mercat després de fer una criança mínima de dos anys.

Tant el propi celler com els britànics en fan una descripció organolèptica, destacant el color groc pàl·lid brillant i les petites bombolles que pugen lentament fins a formar la seva característica corona. Parlen que, aromàticament, recorda la fruita verda dolça i també deixa notes florals i de caràcter varietal. En boca, afegeixen, deixa un pas agradable i untuós, fresc i amb un postgust elegant, equilibrat i llarg.

Malgrat en aquest article es recomana compartir l’Odissea amb una paella, els propis elaboradors consideren que que també pot acompanyar bé aperitius.

Aquest cava va guanyar una medalla de bronze en la categoria Sea Breeze als premis Glass of Bubbly 2021

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa