VadeVi
El crític de vins del ‘New York Times’ recomana un Montsant

Eric Asimov és un dels crítics de vins més reputats i reconeguts del món. Des de la seva columna al diari nord-americà The New York Times, la seva veu fa de prescriptora a la producció vitivinícola del món: tasta, recomana i dona a conèixer productes que li criden l’atenció. En el seu darrer article, elabora i comparteix una llista de vint vins “temptadors” que es poden trobar al mercat per sota dels 20 dòlars (el que serien aproximadament uns 17 euros) per destapar durant els mesos d’hivern.

“Són vins que s’elaboren en regions poc conegudes, però tenen gran valor i, sobretot, són deliciosos”, dirà a tall introductori. “Vins correctes es poden trobar a qualsevol preu, però si ets dels que et pots gastar entre 15 i 25 dòlars per una ampolla, t’obres una porta a descobrir coses molt interessants”, dirà.

I precisament, seguint ell mateix l’exemple de trobar grans productes a preus que no s’allunyen d’aquest interval, va optar per seleccionar aquells vins que, “tot i no ser de zones molt conegudes“, tenen moltes coses a dir. “Les millors sorpreses són aquelles que neixen d’una descoberta”, afegirà.

Sigui com sigui, en aquest llistat de vins hi destaca una referència que s’elabora en territori català i surt al mercat sota la denominació d’origen Montsant: El Sileo 2019 ($19.99) del celler Vitícola Sileo.

“La regió del Montsant està sovint a l’ombra dels veïns del Priorat, però els seus vins estan guanyant cada cop més respecte i interès pel seu compte. Aquesta ampolla n’és un bon exemple”, diu Asimov. “Està elaborada sobretot amb la varietat garnatxa, amb un 20% aproximat de carinyena, nascudes en un divers set de sòls”, afegirà.

La llista dels vins es completa amb referències elaborades en regions franceses, alemanyes, un Chianti italià, vins de Sonoma a Califòrnia, o algunes referències de l’Estat espanyol, com la Rioja o Rueda.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa