VadeVi
El palmarès de vins catalans al Millésime BIO
  • CA

El concurs internacional Millésime Bio ha donat a conèixer el palmarès de la seva darrera edició amb uns resultats que han sumat noves medalles a vins que s’elaboren a Catalunya. Concretament, hi ha hagut menció per a quatre referències que neixen de terres penedesenques. En aquest certamen hi competien gairebé 2.000 vins procedents de setze països diferents.

Així, han estat reconeguts amb una medalla d’or els següents vins:

  • El Corral Cremat 2011, d’Albet i Noya (DO Penedès)
  • Reserva Martí 2016, d’Albet i Noya (DO Penedès)
  • Naveran Brut Vintage 2019, Caves Naveran (DO Cava)

I amb una medalla de bronze:

  • Còsmic 2020, de Parès Baltà (DO Penedès)

Albet i Noya, amb dues medalles d’or, compartia la satisfacció dels premis que reconeixen “un dels vins icones del celler, el Reserva Martí”, però també un vi inèdit que sortirà al mercat els propers mesos. “Un Clàssic Penedès de llarga criança, 120 mesos, elaborat amb xarel·lo 100% de la vinya El Corral Cremat (Muntanyes d’Ordal)“, diran des del celler.

El Corral Cremat és un vi escumós que Josep Maria Albet i Noya va començar a elaborar l’any 2011 pensant en el dia de la seva jubilació. El vi s’havia de presentar aquest proper mes de febrer en el marc de la Barcelona Wine Week, que finalment s’ha vist obligada a posposar edició fins l’abril.

Millésime BIO és un concurs que premia vins ecològics que estiguin certificats per la normativa europea. No s’accepten vins que estiguin en conversió; i només poden participar-hi aquelles referències que s’estiguin comercialitzant o que estiguin gairebé a punt per sortir al mercat. D’altra banda, i en paral·lel al concurs, els organitzadors també són responsables d’una fira que celebren a Montpellier, i que enguany, degut a les circumstàncies sanitàries actuals, s’ha decidit posposar fins el dia 28 de febrer, conserva activa una versió digital els dies 24 i 25 d’aquest mes de gener.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa