VadeVi
El vi català més versàtil que recomana la premsa nord-americana

Hi ha vins que els experts recomanen gaudir en moments determinats o destapar per acompanyar una o altra elaboració culinària. N’hi ha d’altres, però, que són més versàtils i que mariden a la perfecció amb un ventall més ampli de productes diferents. El diari nord-americà Westchester Magazine dedica un article precisament a recomanar cinc d’aquests vins que “poden satisfer una gran varietat de gustos, i que a més, s’adapten molt bé a tot tipus de menjar”.

En total, llista cinc vins negres, que seran òptims, diran, tant per gaudir amb un rostit de vedella com per acompanyar altres plats més lleugers com verdures o amanides. “No us equivoqueu, apunten, tots ells són vins amb classe; així que si us plau no us deixeu enganyar pel fet que alguns d’ells vagin amb tap de rosca”.

I entrant al detall, entre ells hi destaca un vi negre que s’elabora a Catalunya: el Gran Coronas 2015 de Família Torres.

“Un atrevit cupatge de 85% cabernet sauvignon i 15% ull de llebre”, apunta el text, “amb aromes de prunes madures i mores, i notes de bolets i criança en boca”. En relació als maridatges, insistint en aquesta versatilitat, comenta que “serà un bon acompanyant per les brases de carn o guisats de vedella, cassoletes i fins i tot espàrrecs i verdures”. Als Estats Units, comenten, és un vi que es pot comprar per un preu aproximat de 20 dòlars, uns 18 euros segons la conversió actual.

Gran Coronas, de Família Torres

El Gran Coronas de Família Torres és un vi que va sorgir de la inquietud innovadora de Miguel A. Torres, quan a finals dels anys seixanta del segle passat va decidir plantar la varietat francesa de cabernet sauvignon al Penedès. El cabernet és una de les varietats del cupatge d’aquest vi negre, al qual hi sumen un percentatge més petit l’ull de llebre. Des del celler el descriuen com un vi de color roig profund amb matisos ocres i de teula, propis de la criança.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa