VadeVi
El vi català que no pot faltar a taula aquest Nadal, segons la premsa internacional
  • CA

Comencem el mes de desembre i ara sí que ja podem contar gairebé les hores que falten per les festes de Nadal. I mentre anem sumant minuts, pensem i compartim algunes idees que poden ajudar a omplir les taules dels dies festius. El diari britànic The Guardian ha fet la seva pròpia llista on recomana 50 vins que no poden faltar a taula durant les festes. Una recopilació de productes vinícoles d’arreu del món, entre els quals n’han destacat un de català.

Can Sumoi de Montònega

Can Sumoi Ancestral Montònega, de l’anyada 2020, és un vi escumós elaborat segons el mètode ancestral que elabora Can Sumoi amb la varietat montònega i que surt al mercat per un preu d’entre 20 i 25 euros. “Un pet-nat d’elaboració natural que es troba a anys llum de la gran part d’escumosos que s’elaboren a la regió”, diran a l’article, “ple de vida i amb unes bombolles integrades i suaus”.

L’escumós neix d’una finca de 400 hectàrees, una vintena de les quals estan dedicades a vinya, i que es troba situada a uns 600 metres d’altitud. És el projecte on Pepe Raventós dona vida a “vins naturals que volen ser el més fidel reflex de la terra on neixen i el seu paisatge”. A Can Sumoi hi treballen seguint els preceptes de la mínima intervenció i la biodinàmica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa