El referent diari nord-americà The Washington Post signa un article de vins en el qual fa una menció especial a la garnatxa blanca, varietat que considera que “està vivint un mini-boom al sud de França, Califòrnia” i també es fixa en una elaboració que precisament s’elabora a partir d’aquesta varietat a la Terra Alta.

“És un producte excel·lent per introduir-se a la varietat i, a més a més, es pot aconseguir per un preu que no supera els 15 dòlars (poc més de 13 euros)”, diran. La mateixa llista també destaca un vi escumós elaborat a Penedès.

Raig de Raïm Garnatxa blanca 2020, del Celler Piñol (Batea, DO Terra Alta)

“Les aromes de flors blanques i aires marins donen pas a records de préssec blanc i lemongrass“, comenten com a descripció del vi, i en destaquen també de l’etiqueta que s’hi pot llegir cos i ànima, el lema que utilitza la Denominació d’Origen Terra Alta per promocionar els seus vins.

Compte de Subirats Cava Brut, de Vilarnau (Subirats, DO Cava)

El cava és una manera especial de celebrar el dia a dia“, diran des del rotatiu nord-americà. “Una petita victòria a l’oficina o qualsevol motiu que escullis destacar”, afegiran. I descriuran l’escumós, que elabora el celler penedesenc Vilarnau, dient que presenta “aromes de poma verda o pera i les bombolles seran perfectes per netejar la boca abans del següent mos“. El Compte de Subirats s’elabora amb les tres varietats tradicionals, macabeu, xarel·lo i parellada.

La llista es completa amb vins italians, un blanc que recomanen per acompanyar l’aperitiu o el marisc, i dues referències de vi negre.

Nou comentari