VadeVi
Els millors vins catalans per acompanyar els àpats de Nadal
  • CA

Hi haurà qui ho veu lluny perquè encara falta un mes. Però sempre hi són els previsors que s’avancen i comencen a dibuixar com volen viure les festes de Nadal i sobretot quins menús confeccionaran pels àpats que un any més els reuniran al voltant de la taula. Pensant en ells, però també en qui pugui necessitar-ho més endavant, compartim un llistat d’aquells vins que us ben assegurem acompanyaran amb èxit qualsevol de les trobades d’aquests dies.

La Nit i el dia de Nadal, Sant Esteve, la festa de fi i Cap d’Any, la benvinguda al nou any, l’arribada dels Reis Mags… Tenim tantes ocasions i oportunitats, que ben segur que ens anirà bé tenir una llarga llista de productes als quals confiar els maridatges.

Així que aquí ho teniu: són vins que han obtingut una medalla Gran Or -els millors puntuats de la seva categoria- en la darrera edició, la desena, dels Premis Vinari dels vins catalans. I per facilitar que n’identifiqueu l’ampolla, acompanyats d’una imatge gràfica que ha elaborat especialment el dissenyador i col·laborador de Vadevi Jordi Català.

Hi trobareu vins blancs i negres joves, vins amb criança, rosats, vins escumosos amb diferents criances. Un vi dolç per recuperar aquesta tradició de servir-ne un vaset just després de dinar. I destacant, per cert, quins han estat els dos productes que han obtingut les millors puntuacions del concurs: el Cabrida 2020 del Celler de Capçanes (DO Montsant) i el Josep Coca 2015 de Sabaté i Coca (Corpinnat), que han esdevingut en el millor vi català i el millor vi escumós de 2022.

Sigui com sigui, n’hi ha per a tots els gustos, i és ben segur que us faran quedar bé, tingueu a qui tingueu a taula. Guardeu-la, i gaudiu-la.

Infografia elaborada per Jordi Català
Infografia feta per Jordi Català

Podeu recuperar aquí el llistat complet dels Premis Vinari 2022.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa