VadeVi
Els tretze vins catalans recomanats pel crític nord-americà James Suckling
  • CA

El nord-americà James Suckling, un dels crítics de vi més influents de l’actualitat, ha fet pública la seva anual i esperada llista dels millors cent vins del 2021. Ho fa havent tastat vins d’arreu del món. Suckling és president i editor del lloc web jamessuckling.com, on hi arriba amb l’experiència com a editor sènior i responsable dels continguts a Europa de la reconeguda revista de vins Wine Spectator.

Entre els cents vins seleccionats enguany, en destaca tretze que s’elaboren a Catalunya. Vins que neixen en diversos punts del país, des del Priorat, Montsant, Terra Alta, fins a la Conca de Barberà, Penedès i l’Empordà, i també hi ha vi amb bombolles. Es tracta dels següents vins, anyades i cellers:

  • L’Ermita 2019, d’Álvaro Palacios (98 punts)
  • Dofí 2019, d’Álvaro Palacios (96 punts)
  • Milmanda 2018, de Família Torres (95 punts)
  • Arbossar 2019, del celler Terror al Límit (95 punts)
  • Mas la Plana 2017, de Família Torres (95 punts)
  • Les Manyes 2018, de Terroir al Límit (95 punts)
  • Cava Ars Collecta 459 Gran Reserva Brut 2010, de Codorníu (95 punts)
  • La Florens 2019, del celler Josep Grau Viticultors (94 punts)
  • Priorat 2018, de Clos Figueras (94 punts)
  • Massipa 2019, del celler Scaladei (93 punts)
  • Finca La Personal 2017, d’Edetària (93 punts)
  • La Font Voltada 2018, del celler Abadia de Poblet (93 punts)
  • Clos d’Agon 2019, de Clos d’Agon (93 punts).

“Ha estat un any fantàstic per tastar vins”, dirà el crític qui, juntament amb el seu equip, ha tastat i valorat aquest 2021 prop de 25.000 vins diferents i d’arreu del món, “un rècord històric”, dirà en la seva pàgina web. D’entre aquests vins, afegeix, “hem trobat molts vins emocionants“.

Entre els criteris que s’han tingut en compte a l’hora de seleccionar la llista dels 100 millors vins del món ha estat, segons Suckling, la qualitat, una producció mínima d’ampolles, els preus i el que ells anomenen efecte wow, és a dir, “vins que ens emocionen tant des d’un punt de vista emotiu com tècnic”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa